Followers

Tuesday, February 23, 2010

Celebration CNY 2010


Lunch tadi ada makan-makan sempena nyambut ghaye cina. Bukan takat owang cina je yang dapat makan malah sumer owang pun dapat gak melantak makanan cina tadi. Celebration kali ni berlainan dengan tahun2 yang lepas. Kali ni kita nyambut bersama2 dengan 4 department yang lain. Sejak ex-Pengarah ako naik jadi AG ni, dia lebih prefer pape perayaan disambut diperingkat antarabangsa. Eh tipu sesangat la tu kan.. wkakakaka ... !!! Perayaan harus dinyambut together2 konsepnya. Klu dibawah jagaan beliau ada soploh department, soploh2 department la akan bersatu together2 melantak beramai2. 

Perjalanan kami x jauh mana pun cuma jamuan diadakan di Lanai Kijang. Niat mau gak berjalan kaki beramai2 kan tapi erkkk cam ghase 'tak mampu' gitu muahahaha... psst padahal keMALASan terasa dalam pelusuk sanubari, *cehh poyo!!*

Makan pun waktu tengahari kan harus pewot memasing kelaparan yang amat. Makan! Makan! Yeeehaaaa so tunggu apa lagi, ready untuk SERANGG!!!!

Kami disambut dengan selonggok limau mandarin. ERmmm manis sungguh limau2 itu. Marbeless!! Bagus untuk melawas pewot yang saket. *wink*

Kali ni takde show2 macam sambutan ghaye tempoh hari. Kali ni hanya semata-mata, makan! makan! dan makan! 

Kata tengah diet kan so harus la ako melantak sesuatu yang ringan-ringan saja. Yang ini ako melantak sup crab with sweet corn bersama 'mantau'. Nyummyyy delicious, marbeles!! Suker banget tapi hep ko kata diet kan so makan hanya sekali saja. No tambah-tambah, ok! Gurlpppp... yo la yo la, harus kena ada semangat juang yang tinggi ni. Tatap telan air liur, gurlp!!


Jom yee sang! Banyak sungguh.. Tapi kali ni x letak ikan salmon la. ermm tak reti nak makan banyak cukup sekadar merasa. Lagi sekali klu nak diet memang sesuai makan yee sang nih. muhahahaha ater sumer nyer sayur mayur je kan. 

Suker la tengok kaler-kaler kat yee sang tu. Meriah giler! Ghase cam sayang nya nak makan. "Sri, ko ni tangan x bedung eh, asal gambar ako je musti gegar.. huwaaaa kijam sungguh!!"



Alamaakkkk banyak nya kita makan.. gurlpp oppssss ya ampun x sedar plak TERmelantak begitu melampau sekali. muahahahaha... 

Licin! Cissss diet konon, piiraahhh!! Heh, pelisss eh, tu bukan pinggan mangkuk ako sowang. Tu derang sumer dengki, abesh sumer pinggan2 letak depan ako. Kijam sungguh mereka-mereka itu..*dush! dush!* Yang sebenar2 selain benar ako masih bole mengontrol pemakanan yang masuk ke dalam pewot ako. *erkk ye ke?*


Ha kan dah cakap, ako makan makan ako sulami dengan air masak yang lagi afdal yang bole menyucikan pewot dan menyucikan kepala hotak ako sekali. muhahahahaha....

psstt ada ke patot derang cakap ako waitress ganti budak tukang tuang air tu. huh kijam!

Ako wif ana... 

psstt ana, sekali sekala ako kasi promote n tempek muka ko kat sini *peace*

Nota Jemari: gambar lain kat sini, tunggu gambar kualiti bagus sket. *jeling kat murshi*

No comments: