,

"ITADAKIMASU" - Jom makan!!

Lunch semalam, lepas teman kak een soping hadiah kawen, melangkah lah kami ke tingkat 6. Kesuntukkan masa maka kami terus saja menuju ke Restoran Jepun kat Sogo. Verangan tak dapat pegi Jepun, makan kat kedai jepun pun jadi la kan.

Dah macam model nyambut tetamu lak kat kedai tu. hahaha..

Kak een verangan,
"bila la aku dapat jejak kan kaki kat negara matahari terbit ni??"

Takpe kak een, kita verangan je mana tahu ada rezeki sampai juga ke sana.. hehe

Deco yang simple...
Ekceli tu mcm dalam bilik tempat makan bersila. Oooo tingin mau makan kat dalam bilik tu, baru ghase mcm betul2 makan kat kedai jepun. hehehe...

Kita minum dulu. Slurrppppp........

Panas ke tu kak een? heheheh slurrpppp aje laa..

Segar! Eh siyes marbeles sungguh air tembikai ni.. RM7 segelas. Pekat, likat, perghh!!

Tempura Moriawase - RM25

Set Tendon - RM26

Kasi close up sket.. Besar2 tempura udang dia. Puas giler makan! Tambah plak kak een x makan udang sangat so mmg berbaloi-baloi arr tekak dan pewot ako.

Memandangkan kami adalah ahli kelab sogo, maka makan di situ dapat lah 10% diskaun.

ps: Untuk akak waitress kedai tu, erkk "kak oo kak, kami mampu la kak nak bayar tuk sushi tu".. adehh... Dijadikan citer, kami mau order sushi sebagai tambahan pencuci mulut. Boleh lah akak waitress tu bagitahu, "sushi mahal dik".. Pulak... iskkk terbantut lak selera kami nak melantak sushi. Apa dia ingat kami x mampu ke nak bayar???!!! mencik tau..

Kesimpulan: Sebelum masuk kedai, ko tayang dulu duit lam wallet tu ek.. Biar terbuntang biji mata waitress kat situ.

Nota Jemari: "Dont judge the book by its cover!!!"
Share:

6 comments:

  1. sakit hati jumpe waitresss macam tu, buat aduan kat manager, nanti dia hilang kerja baru insaf!hahaha

    ReplyDelete
  2. hehhee tu la kan.. terbantut selera, smp trebyg2 nk makan sushi... ;-)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. bestnya makan,,, tak ajak pon,,,

    ReplyDelete
  5. Asal kebetulan saya masuk ni je..entri makan.

    Asal kebetulan saya masuk ni je..entri makan.

    Asal kebetulan saya masuk ni je..entri makan

    ..nak jeles tak boleh kan?

    ReplyDelete
  6. Jocko,

    eleh ko makan lagi best2 smp ke gold coast sana :p

    Tok Nabe,
    erkk ye ker?? alamakkk mana le kita pasan :p nasib la kan..

    pstt jemput makan ;p
    jgn maghah ye tok

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.