Followers

Thursday, February 25, 2010

"ITADAKIMASU" - Jom makan!!

Lunch semalam, lepas teman kak een soping hadiah kawen, melangkah lah kami ke tingkat 6. Kesuntukkan masa maka kami terus saja menuju ke Restoran Jepun kat Sogo. Verangan tak dapat pegi Jepun, makan kat kedai jepun pun jadi la kan.

Dah macam model nyambut tetamu lak kat kedai tu. hahaha..

Kak een verangan,
"bila la aku dapat jejak kan kaki kat negara matahari terbit ni??"

Takpe kak een, kita verangan je mana tahu ada rezeki sampai juga ke sana.. hehe

Deco yang simple...
Ekceli tu mcm dalam bilik tempat makan bersila. Oooo tingin mau makan kat dalam bilik tu, baru ghase mcm betul2 makan kat kedai jepun. hehehe...

Kita minum dulu. Slurrppppp........

Panas ke tu kak een? heheheh slurrpppp aje laa..

Segar! Eh siyes marbeles sungguh air tembikai ni.. RM7 segelas. Pekat, likat, perghh!!

Tempura Moriawase - RM25

Set Tendon - RM26

Kasi close up sket.. Besar2 tempura udang dia. Puas giler makan! Tambah plak kak een x makan udang sangat so mmg berbaloi-baloi arr tekak dan pewot ako.

Memandangkan kami adalah ahli kelab sogo, maka makan di situ dapat lah 10% diskaun.

ps: Untuk akak waitress kedai tu, erkk "kak oo kak, kami mampu la kak nak bayar tuk sushi tu".. adehh... Dijadikan citer, kami mau order sushi sebagai tambahan pencuci mulut. Boleh lah akak waitress tu bagitahu, "sushi mahal dik".. Pulak... iskkk terbantut lak selera kami nak melantak sushi. Apa dia ingat kami x mampu ke nak bayar???!!! mencik tau..

Kesimpulan: Sebelum masuk kedai, ko tayang dulu duit lam wallet tu ek.. Biar terbuntang biji mata waitress kat situ.

Nota Jemari: "Dont judge the book by its cover!!!"

6 comments:

IyouweBlog.com said...

sakit hati jumpe waitresss macam tu, buat aduan kat manager, nanti dia hilang kerja baru insaf!hahaha

AKO said...

hehhee tu la kan.. terbantut selera, smp trebyg2 nk makan sushi... ;-)

Jocko said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Jocko said...

bestnya makan,,, tak ajak pon,,,

TokNabe said...

Asal kebetulan saya masuk ni je..entri makan.

Asal kebetulan saya masuk ni je..entri makan.

Asal kebetulan saya masuk ni je..entri makan

..nak jeles tak boleh kan?

AKO said...

Jocko,

eleh ko makan lagi best2 smp ke gold coast sana :p

Tok Nabe,
erkk ye ker?? alamakkk mana le kita pasan :p nasib la kan..

pstt jemput makan ;p
jgn maghah ye tok