Makan Tupai-tupai

Yeehaaa burlpp opss assalamualaikum..
Kejadian tengahari semalam. Plan memula mau melantak ke FRAME@Plaza TTDI tapi memandangkan ms yang terhad maka kami hanya mencari tupai sahaja la. Jadi laaaa kan.

Restoran Tupai-tupai, nape la diberi nama sebegitu yek? Mungkin kah banyak tupai berkeliaran di situ?? Hanya tukang kedai sahaja yang tahu.

Tengok mereka yang sudah tidak sabar2 lagi mahu melantak... *ya mapun rakan2. TERsnap gambar montot plak*

dan 'dia' menjadi penyambut kedatangan kami. erkk geli....

Minuman kami pada hari kejadian. Menyejukkan anak tekak memasing.. slurrppp ahhhhhhhhhhhh!!

Nasi goreng nenas

Nasi goreng kampung - sedap!!

Ayam kampung yang cekik daghah... seketul RM5.50... cehh cinonet, keras plak tu.. ermmm mahal mahal!!

Nasi campur dia

Dia yang makan nasi campur tadi. Sedap ye kak.. Tak toleh kiri kanan, baca bismilah tak tu? ;p

Aikkk kontrol ke kak...

Anak dara ni mmg xde kontrol, langsung x toleh kiri kanan dah. Lapar sesagat ye dik...


Kak oo kak, makan2 tu ingat2 la kawan sebelah menyebelah ye.. ;p

Di satu sudut, klu ko terasa 'miang' elok berada di sudut itu.

Sekian.

Nota Jemari: miang-miang keladi. gatai kah?!!
Share:

6 comments:

  1. setapnyaaaaaa. nak jugak arrrr

    ReplyDelete
  2. sila sila :) nasi goreng kg mmg sedap!!

    ReplyDelete
  3. ngape nama restoran tu klasik sgt kak???

    ReplyDelete
  4. ishh idok le kita tau :p nnt klu berkesempatan, akak tanya owner dier ek ;)

    ReplyDelete
  5. kalau tupai = haiwan mcm lagu dikir barat tu. Ada sekor anak tupa, atah jula mokte.. hehe

    kalau tupai-tupai = keratan kayu untuk menyangga sesuatu. Mungkin itulah maksud restoran tu.Agaknya ler..

    Seronok makan.....

    ReplyDelete
  6. ehhe TOk,

    Mungkin la kan nama tu sempena yang makna kedua TOK explain hehe...

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.