Followers

Thursday, March 18, 2010

Colmar Tropicale Bukit Tinggi

Balik dari Nilai 3 semalam, MAMA si ABIN mengajak la ke Bukit Tinggi. Ok ok seb baek naek kete baru dia. Nak bawa si putih, ngeri lak. Bukan apa takut si putih semput dan semput dan semput mcm tuannya. Ok back to stori, since adik ako yang ngajak kan so harus la dia yang jadi driver. Ako plak sudah tentu la jadi 'mem' kat belakang. Oooo i like!!

Jalan agak bengkang bengkok yang erkk ngeri!! Ada short-cut tapi pelik gak awat la di tutup jalan shortcut tu. Jalan yang panjang, ingatkan sudah sesat sebab lama benor nak sampai puncaknya tu. Sunyi sepi je jalan ke sana. Ermmmm... takot gak tapi seb baek gi ramai2 kan.

Yeehaaa sudah beli tiket masuk. Sorang kena bayar RM10. Tapi kan tapi kan ermm apa motif ek kena bayar? Ingat kan harga tiket tu dah termasuk tempat arnab ngan yang lelain. Ermmm x kisah la. Janji impian ako dah tercapai nak daki bukit tinggi ni.

Akhirnya...... Selamat juga pendakian kami. Alhamdulilah. Nama tempat itu adalah 'Colmar Tropicale'. Ni peghancis punya ala-ala bangunan kan? Ntah bila la dapat pegi negara omputih ni kan?!! *duit duit... iskkk*

Yeehaaaa i was here already!!! Ok ok sebab ako excited sangat, ako soh kak lin tolong snappy kan gambar ako terlompat2.. Hahahaa.... Bukan senang tau nak gedik lompat2 camtu kat public. Tapi sebab excited dan ako pedulik hape, maka terjadi la beberapa pose yang ntahpape kat bawah nih. Laaayaaannnn...!!

Ni pes ako lompat. Ermm... agak mcm "..eh kudung lak kaki". Tambah plak mcm nak tunjuk betapa kebal nya ako. Isshh... x besh so kita try lagi lompat.

Ini plak lompat mcm nak menari tarian bangra. Aiyaaakkkkk... x suker juga. Ermmm payah juga ye nak dapatkan pose melompat yang menarek. Ghase nya klu lompat ghamai2 mcm hilang keMALUan sket. Tapi bila ko tergedik sowang2 melompat, harus la keMALUan tu menyerlah kan.

Takpe takpe kita cuba lagi. Cuba cuba dan cuba. Jangan cepat putus asa. Ha... yang ni cam OK la sket. Gabungan pose-pose yang sebelumnya. Dah penat nak lompat2.. Yang penting akhirnya dapat juga sampai ke situ.. Yeehaaaa!!

Dah tergedik lompat2 so kasi pose sopan la sket. Kang klu bakal mak mertua tengok bakal menantu dia tergedik2 camtu terus kena rejek. Huhu... x sanggup.

Erkk.... dia cakap apa tu ek??? Dalam bahasa peghancis daaa.. Tergeliat lidah nak nyebut.

Yang best dapat gomol2 ngan ABIN kat tempat sejuk. Eh jap jap x sejuk mana pun. Cet! Mati-mati ako ingat kat situ sejuk mcm kat genting. huhu beriyer2 si ABIN ngan ako bawa baju sejuk masing2. Last-last ku tinggalkan ajer di dalam kereta.

Oh My Gucci...!! hahah *tgk nad, kita dah ikot awak.. penangan citer pisau cukur la ni* Tak sangka ako berjaya sampai ke puncak bukit tinggi!

Nota Jemari: pasni nak daki puncak mana lak ye?

6 comments:

shay said...

bestnya... bestnya... ni la mula terasa macam nak gi lak nih....

AKO said...

Gi dik... bawa si kecik tu sekali hehe

ch@ said...

best kan kakRet? tmpt kite honeymoon hari tu, smua tmpt kakRet bergambo sama tmpt ngn kite bergambo, hahaha! kebetulan-kebetulan

AKO said...

ch@,
tempat tu mmg sesuai la tuk honeymoon.. sbb xde xtvt fizikal sgt yg boleh dibuat unless xtvt dalam bilik jer.. muaahaa oppsss..

Lagi satu, dah tempat pun x byk yg leh amek gmbr so rata2 musti akan bergambar kat tempat yang sama kan ;)

ch@ said...

betul sangat², kite jln satu hari, habis pusing smua, selebihnya dlm bilik ar...buat cikOni, wakakaka!

AKO said...

ceh dush dush budak nih...
aahahahaa ye la kan.. klu x musti cik auni x kuar agi.. laarikkkk :p