,

Terjahan musim hujan

Arghhhh!! *intro*

Semalam petang otw balik dari Lanai dapat sms dari JUN. Ghopenyer mereka mahu menumpang teduh sehingga hujan berhenti. Nasib baik la ako baru ngam2 sampai umah masa mereka tiba. 

Maaf la ye hanya air sejuk bujang saja yang dapat dihidangkan. Al-maklum nama pun bujang kan. Memang takde pape yang boleh dikongsi untuk melantak dipetang hujan. Sowi la ye.

Hingga hujan teduh hari pun sudah malam. Maka merancang la kami untuk dinner together2. Memandangkan hanya kami bertiga sajo, ako cadangkan melantak di bakang umah sajo la ye. Kami melantak di kedai makan Tempua terletak di kawasan Kg Batu Muda. 

Mereka sibuk mengorder.

Ako makan mi goreng bersama teh o limau panas.
Jun melantak mi dan air bandung. Pssttt ko x dapat gi bandung, janji dapat makan makanan nama 'bandung'.. hahaha.. Carneyz plak makan nasi goreng ikan masin bersama milo ais.

Carney, jangan lupa baca bismillah dulu weiiii!!!

Pesanan khas untuk kowang: Alamaakkkk!!! Baru pasan, ohh TIDAKKKK!! Kowang, sila abaikan apa yang kowang nampak dalam bilik belakang tu malam tadi eh!!

Nota Jemari: ghase nak hentak pala kat dinding... camne leh terlupa nih!!! arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
Share:

6 comments:

  1. bilik blkg kat umah kita la

    ReplyDelete
  2. hahahaha...mesti kantoi yg tutututututut kan???

    ReplyDelete
  3. iskk iskk... mana de arr :p

    ReplyDelete
  4. Aha..kang dah cakap, saya masuk mesti ada makan2.

    ReplyDelete
  5. wkakkakkaa adehhhh opsssss ya ampun :-D nak buek camno kan.. rezeki namo eh tu:p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.