Alhamdulilah baru pas berbuka.
Ye ye poser ganti siang tadi.
Nak tunggu sampai bila nak ganti poser kan so alang-alang arini aura rajin so kita pun poser la.

Alhamdulilah dapat bertahan dari pagi sampai waktu berbuka.
Ye la dah ako dari malam semalam tak makan pape, takut gak kang ada yang pengsan tetiba.

Ekceli plan nak berbuka yang simple ajer.
Tapau la nasi goreng dari cafe petang tadi.
Tapi cam x syiok plak sebab nasi goreng 'kosong' ajer ghope nya.

Maka dengan kerajinan yang ada bertungkus lumus la ako kat dapur memasak sesuatu.
Selongkar punya selongkar terjumpa setin sardin.
So apa lagi, kasi masak sambal sardin la kisahnya.
Sebab teringin nak 'gigit' ikan bilis, maka ako campurkan ajer ikan bilis goreng ke dalam itu sardin.
Muhahahah senang nak makan kan, kira masakan 2 in 1 gitu.

Pastu selongkar lagi jumpa la beberapa biji telur dalam peti ais.
Ok la kasi buat telur dadar tuk menambahkan aroma bila nak makan.

Last but not least,

ermmm awat kan kedua2 masakan ako tu dedua rasa MASIN????
erkk gurlpp....... bole kena darah tinggi klu ari-ari makan masin nih..
aiyaaakkkkkk!!!

Aduss nampak sangat dah lama x masuk dapur masak.

Jemput minum/makan jelly kelapa... Perghh nikmat nyaaaaa!!!!


Nota Jemari: nak kena belajar masak dengan sape ek?