, ,

Happy Birthday, Boss!

Semalam ako MC. Jadi tak tahu lah perancangan mereka nak nyambut besday bos arini. So pagi ni sampai2 je opis mereka sibuk buat preparation pape yang patut. Oh takde la prepare apa sangat pun. Cuma jamuan makan-makan sahaja.

Macam biasa kerna contribution ala kadar maka makanan nya pun ala-ala kadar juga la. Alhamdulilah janji dapat makan FREE. Eh free ker? hahahaa.....

Dah prepare macam-macam alih-alih dapat sms dari boss yang dia MC arini. Ah sudah, nak buat surprise kat dia, alih-alih memasing kat sini yang dapat surprise. Muahahhaha... adehh sudahnya jamuan tu diraikan tanpa kehadiran besday gal.

Besday gal takde, makanan pulak lambat sampai. Kebulur dibuatnya.
Nasib baiik la ada biskut 'mayat' penyelamat keadaan. Eh eh kowang sebut biskut mayat jugak ker? Ntah mana ako dapat nama tu pun x tahu hahaha...



Makanan dah order...
Orang yang diraikan plak takde...
Tapi makan tetap makan...
Acara diteruskan tanpa dia yang diraikan...
Mungkin esok klu empunya diri datang, kita kasi dia potong je kek tu.

Pape pun, tetap nak ucapkan,  "Selamat Hari Jadi, BOs! Moga murah rezeki dan panjang umur"

Nota Jemari: alhamdulilah, kenyang!
Share:

3 comments:

  1. salam retna,
    alaa rasa macam anti climax kan, sbb orang di rai tade... pas pas ahh kat akak kat sini.. banyak makanan tuh..

    ReplyDelete
  2. kak,
    tu la kan.. dah feel2 nak buat suprise alih2 x menjadi.. sendiri yang terkejut aahahaha..

    alamak kak makanan2 itu sudah kehabisan jua...

    ReplyDelete
  3. happy besday bos kak ret! :) menarik sungguh kek tu!

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.