, ,

Malam sunyi tanpa ..

Ako ada satu habit la skrg nih..
Baru ako pasan.. Klu dulu time-time ada internet, tak heran la kan klu tetiap malam leh ngadap laptop sebelum tido. Tapi bila internet sudah ilek, ako tatap juga akan ngadap laptop. Cuma yang beza nya ako bukan la layan internet tapi dok main game.

Walau hanya sekejap, soploh minit ker, musti nak kena ON lappy dl baru leh tido.
Kalau tak main game pun, ako godek2 la pape yang patut kat dalam tu. Tengok gambar ker, adjust ikon ker, yang pasti naik je atas katil macam dah satu rutin plak kena ON lappy.


Simple je pun game yang slalu ako main.
Ala game solitaire je pung. Ako pasti dalam setiap laptop musti ada game ni kan.
Walau kadang-kadang naik muak juga, ye la sebab hari2 tengok benda yang sama kan, tapi tatap tak putus semangat nak juga teruskan bermain.

Jadi la dalam soploh minit pun. Lepas mata dah penat, otomatik akan terus zzZZzzzzz sampai ke pagi. Kadang-kadang tu tertido tanpa off kan dulu lappy tu. Tapi jangan risau, lappy tu akan otomatik shutdown dalam ms 10 minit tak digunakan.

Klu kowang macam mana plak? Agak2 nya dpat bantal terus zzZZzz krOhhh.. heheh

Nota Jemari: macam-macam peel.
Share:

2 comments:

  1. ye la..lama x main dgn awak kan..
    aku plk mlm2 buhsan sangat2..kdg2 x online ponggggggg...huhuhu

    ReplyDelete
  2. hehhee ako skrg x leh online dah... nnt2 ar bila sumer dah setel, kita main memalam sama2 ek :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.