Showing posts from November, 2010Show all
Ceklat oo Ceklat

Dulu pebret ako memang ceklat! Kasi la apa jenis ceklat sekali pun, konpom sekejap je ako boleh abesh kan. Tapi skrg ako dah kureng minat kat ceklat. Klu sekali sekala owang offer, ako telan la juga * tu pun sbb nak jaga hati …

Klu kowang pasan ada satu link ako kat tepi yang bila kowang klik akan terus masuk ke halaman bicara Dr Zubaidi Hj Ahmad. Ekceli ako takde la kenal sangat kat doktor ni tapi ako suka baca info-info yang terdapat kat laman beliau.…

Kumbang bukan SEEKOR

Owang slalu sebut, ' kumbang bukan seekor '... Ye ye kumbang memang bukan seekor.. tapi kumbang yang satu ni tetiba je muncul ntah dari mana. Kumbang lain yang ako nanti, kumbang lain plak yang datang... Iskk...menyemak …

Bangun je tido awal pagi ako telan 1 biji ponstant.. Sebelum kuar rumah tadi, ako telan lagi sebiji ponstant. Lepas bekfes kat opis pagi tadi, ako telan lagi sebiji.. Cukup untuk elak ako dari mengalami kejang dan kesaketan y…

Rasanya macam pernah share artikel yang satu ini tapi takpe la ako share lagi ngan kowang. Info ni pun kebetulan ako dapat dari fb seseorang... Jom kita baca dan selidik bersama :- Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk d…

Piknik @ Ulu Yam

Nak pegi ke tak?? Memasing macam xde kata putus.. Sorang ada hal.. Sorang x sihat.. Sorang cam malas... bla bla... Dan pagi sabtu tu juga baru keputusan dibuat. Last minit!!! Slalunya klu nak gi kelah ni better la awal2 p…

Satu pagi ako terdengar kat Hot.FM pasal vaksin HPV. Kowang tahu ke apa itu vaksin HPV?? Dengar-dengar kementerian kesihatan sekarang tengah bagi FREE suntikan vaksin nih. HPV ni adalah vaksin mencegah dari terkena kanser serv…

Majlis Ulang Tahun PUSPANITA

Last minit plan mau join hi-tea PUSPANITA nih. Pagi jumaat tu juga kasi nama kat committe.. Alhamdulilah, nasib baik lah mereka sudi masukkan nama kami di saat-saat akhir. Takde la excited nak pegi pun, pakai baju pun x ngikut te…

Jenguk-jenguk... belek-belek.. ha, SIMPLE! So tak tunggu terus ajer kasi join dan terhasil la entry nih... Ekceli ako ni bab-bab kontest memang malas sket nak masuk tapi bila baca entry ni, cara nya pun simple dan senang, t…

Shai, lu kena beb!!

Ahad, 21 November..... Last minit tetiba baru teringat besday shai jatuh dalam bulan sebelas juga.. So apa lagi memasing mula pasang strategi dan plan nak kenakan dia.. Mula-mula bincang nak belikan dia sesuatu. Tapi bila ako…

SURPRISE!!! ..

Plan nak mengenakan makcik pepel . Pakat la dengan si shai dan  beep-beep . Punya la susah juga nak buat satu rancangan nak kenakan makcik nih. Awak , Klu awak pasan beberapa kali saya kuar pinjam kete awak. First, saya c…

Selamat Berkhatan, AMAT!

Citer dah seminggu tertangguh..... Layan je ar ye entri-entri berikut nih. Jumaat lepas19 November ako ke JB.. Satu insiden terjadi masa on da way ke LCCT. Malas betul nak ingat insiden itu. So skip ajer la ye. Nasib baik l…

Terbang jam 7.10 pagi Mendarat jam 8 pagi.. Yeah, im coming back to JB again! Kali ni ke sana atas urusan kenduri juga. Tapi bukan lah kenduri bertunang mahupun kenduri kawen. Kenduri yang hanya selalu diadakan waktu coti-c…

Manicure & Pendicure

Arini lunch memasing malas nak makan. Memula tak tahu nak plan hape kan waktu lunch, so tetiba kepala hotak ako muncul satu mentol! Apa lagi gigih la kami mencari tempat yang paling dekat dengan opis. Dan hasilnya kami ke The Ma…