,

Ceklat oo Ceklat

Dulu pebret ako memang ceklat!
Kasi la apa jenis ceklat sekali pun, konpom sekejap je ako boleh abesh kan.
Tapi skrg ako dah kureng minat kat ceklat.
Klu sekali sekala owang offer, ako telan la juga *tu pun sbb nak jaga hati*

Paling ako suker sangat klu dapat makan ceklat macam dalam gambar bawah ni.

Pestime dapat dulu dari seseorang.
Tak tahu la dia ingat lagi ke tak...
Waktu dulu, ako rasa kan ceklat ni la yang termahal ako pernah makan.
Apa taknya, klu dulu klu x silap rege ceklat ni memang mahal. Cuma lately ni je ako tgk dah murah sket. KLu tak silap lagi, ceklat jenis macam ni hanya terdapat kat airport ajer..

Kirakan klu dapat makan ceklat ni memang kembang kempis la lobang idong.
Ye la dapat makan ceklat mahal la katakan.
Plak ghope ceklat ni pun pelik.
Ghoper siput!
Mula-mula nak makan macam takot-takot gak.
Terbayang-bayang siput gerak2 dalam molot..
Muahahha sengal je kan. Tapi bila dah masuk lam molot, ermm terus tak ingat pape dah, NIKMAT!

Skrg ni bersepah dah ako nampak jual kat kedai. 
Tak yah susah-susah nak gi airport semata-mata nak makan ceklat ni.

Kebetulan ari tu adik ako gi Langkawi, so dia belikan la sekotak ceklat ni.
Suka sangat!
Sedap!
Lembut!

Kowang rasa la, sekali rasa pasti nak rasa lagi..

Nota Jemari: sape kata makan ceklat leh gumuk?? fakta mana ek??
Share:

10 comments:

  1. sedap!
    siyes memang sedap!
    cuba lah..

    ReplyDelete
  2. coklat mcm ni ari tu pernah beli, made in Belgium..mmg sedap!!

    ReplyDelete
  3. sedap kan!!
    Dia x keras macam sesetengah ceklat... walau dah masuk peti ais, sejuk beku tapi still leh kunyah lembut dalam mulut

    ReplyDelete
  4. huwaa cmne nak rasa..xde kat sini..huwaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. ada ada, nnt ako belikan utk ko k ;)

    ReplyDelete
  6. lately nie pun aku suka makan coklat! sbb migraine oh..

    ReplyDelete
  7. mya,
    makan ceklat leh hilang migraine ek??

    ReplyDelete
  8. noted! harus balik ni ako telan ceklat byk2.. adusss tgh saket kepala ni..

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.