Followers

Friday, November 12, 2010

Mat Bunga

Rabu 10 November ...
Malam layan rancangan kat tibi..
Tekan punat alih-alih terstop kat tibi 2.
Drama tajuk 'Mat Bunga'.

Klakar ok!!

Ako tak sure kowang ada layan ke tak.
Ye la jarang owang nak buka RTM ni.
Tapi siyes ako cakap citer tu memang best!

Pelakon?
Oo sape tak kenal ngan Remy Ishak?!
Rugi arr sebab lakonan dia memang superb duperb.

Citer kisah pasal sorang laki macho lakonan remy ishak sebagai Harry. Dah la kacak, bergaya pulak tu. Memang nampak luaran seorang lelaki idaman gadis. Akan tetapi itu hanya luaran sahaja, hakikat nya dalaman, Harry adalah seorang yang jiwang, berhati lembut dan lebih specific lagi 'mat bunga'.

Kowang kisah tak klu boipren kowang nampak macho, hensom, bergaya tapi bila kowang buat hal dia majuk dan minta dipujuk. Pulak tu boleh plak menangis tersedu-sedu di khalayak ramai sedangkan kowang plak jenis yang kental, takde nak nangis-nangis macam pompuan lembik.?!

Kowang plak suka tengok citer-citer lawan, sedangkan boipren kowang suka tengok citer-citer bollywood? Klu sekali sekala takpe la juga tapi ni setiap kali tengok wayang asyik nak layan citer-citer jiwang.. Erkk klu ako konpom tak leh tahan. Kowang, ako tak tahu la kan?!

Yang paling ako tak leh tahan tengok citer ni, adehhhh si Harry tu siap boleh mandi bunga setiap hari. eee geli Ok!! hahahaa.... Owang pompuan pun takde la sampai nak mandi2 bunga bagai. Plak, nak tido pun siap nak kena tabur bunga atas katil. Eh apa jadah nya? hahhaa... Aiyo nak jiwang pun tak yah arr sampai berbunga-bunga sepanjang masa.. auwww i tak rela u! hahhaa...

Tapi yang bagus nya si Harry ni, dalam masa yang sama besfren dia ada problem dengan bini dia. So si harry ni la yang bantu pulihkan hubungan besfren dia laki bini. Besfren dia lakonan Tony Yusof, seorang yang agak EGO. Dia rasa sebagai lelaki, sebagai suami, pompuan @ bini kena patuh dan ikut sahaja arahan dan kemahuan dia. Which mean dia buat bini dia umpana hamba abdi la lebih kurang. Walhal bukan ke dalam rumahtangga suami dan isteri kena saling bantu membantu? saling kena bertolak ansur. Klu kowang tengok drama ni, watak si suami tu memang buat orang geram ajer!! EGO dia melampau-lampau sangat. Tapi dalam real life memang ada kan owang yang macam ni?

Overall, drama ni memang best laa sebab lain dari yang lain. *bagi ako la*.. Patutnya pengarah-pengarah yang ada skrg patut banyakkan drama2 sebegini sebagai tontonan. Bukan asyik yang berkisah kan cinta, keluarga, cerai berai.. iskk dah muak layan citer-citer macam tu.

Nota Jemari: Ako bukan pengulas yang bagus.. harap maklum!

8 comments:

cha said...

takmo la mat bunga, kena cari yg taf sikit.

AKO @ retna said...

tu la kan.. akak pun prefer yg taf hahaha tp x nak arr yg taf bonjol2 kat lengan tu.. lagi geli hahaa

Sis-Lin said...

hehehe..aku pun tgk jugak tp sekejap saje sbb tgk habil qabil..
biasa le klu tgk dgn anak aku, mana nk tgk cite mcmtu..huhuihu

AKO @ retna said...

Lin,
ala jalan citer dia ringan jer.. memang best layan! heehe..

mekchu said...

hahaha.. layan jugak tp sekejap je since kat dlm gym.. rugi lak tak tgk smpai habis

AKO @ retna said...

mekcu,
hehee sekali sekala lyb jln citer yg ringan mcm tu.. syiok gak

puan nina said...

best best..klaka nengok

AKO @ retna said...

nina,
kan?! hehhe kita sampai gelak sengsorang x hengat2 hahaha