, ,

Genting, here i come!

Dari aritu lagi ako 'ngidam' nak naik atas tuh.
Tapi takde sape pun nak bawa.
So petang sebelum new year tu, gigih gak ako 'daki' bukit tuh dengan si putih. Alhamdulilah, berjaya juga sampai. Ako just park kat skyway je pun. Tak sanggup nak bawa putih sampai ke puncak. Konpom memang padat la kan dengan nak cari parking nya lagi. eeeee tak sanggup ok!

Dapat 'daki' bukit ni dengan skyway pun dah cukup bagus.
Lega tak yah nak berebut-rebut cari parking kat atas.
Masa 'daki' tu pun, tak ramai sangat orang. Mungkin derang awal2 dah daki atau derang pegi ujung-ujung malam kemuncaknya. 

Angin kencang!
Kabus tebal.
Beralun-alun gondola itu.
Kuatkan semangat, akhirnya sampai juga ke puncak!

Jangan harap dapat main outdoor games dengan kabus tebal dan ujan macam salji plak ako rasa. hahahaa... Sejuk? Ermmm... bole laa, walau ujan dan berangin tapi tak sesejuk kat Korea weiii!! hahaha...

Detik 12 tengah malam.
Eh sumer owang tertanya-tanya.
Mana bunga api???
Takkan takde???

Pandang kanan, pandang kiri..
Sunyi sepi je langit..
Aikk?????

Ermm 15 mnit je pun ako tgu sebab nak kejar skyway before jam 1 pagi.
Dengar-dengar terpaksa tangguh sebab kabus yang terlalu tebal.
Alahaaiiii frust!
Datang jejauh tapi tak dapat tengok bunga api.
Huwaaaaaaaaaaaaa.....
Ah tak kira, tahun depan kena ulang balik 'daki' bukit ni di malam tahun baru.
Dua tahun lepas ako pegi, dapat la juga tengok tapi macam tak puas. Sebab tu kali ni ingat dah excited la sangat-sangat kan nak tengok juga.

Tapiii.................................???

Nota Jemari: Walau kejap tapi tercapai juga la..
Share:

8 comments:

  1. weii x kan le naik tggi nk tgk bunga api? huhuhu mana gambo2 'main' tu...ermmmm

    ReplyDelete
  2. yupp naik sebab nk tgk bunga api je pun.. main-main takde arr.... ;)

    mybe next time daki lagi baru main kot...

    ReplyDelete
  3. alololo kesian sungguh. bunga api kt rumah kita, pukul 10.00 dah terbakar. pelik kitorang.

    ReplyDelete
  4. hehhee ch2 tu bunga api lain tu hehehe

    ReplyDelete
  5. frusttt nyeee... wat la announce awal2 skit.. bleh carik kat tmpt lain..

    ReplyDelete
  6. hehehhe tapi xde bunga api pun x pe asal dapat deting hahaa :p

    ReplyDelete
  7. mak aih! nu yer kat genting! gagah! hahahahaha!

    ReplyDelete
  8. biqque,
    hahahaa harus gagah beb! bukan slalu, setahun sekali je pung :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.