Followers

Monday, February 21, 2011

Cekodok Megi Goreng

Ok ok macam pelik je kan?!!
Mau tak pelik!
Pestime ako dengor pasal cekodok megi ni masa baca resepi dari blog Mat gebu.

Sajo nak try tapi kan tapi kan...
Ermm ako dah buat baru terhegeh-hegeh nak belek resepi.
Maka, hasilnya takde la sama macam yang mat buat yer.

Gini laaaa ghope cekodok yang ako buat.
Walhal, ghope cekodok yang sepatutnya kowang leh jenguk kat sini.
Aduhaaaiii jadi la kan...
Ghase cekodok la juga. 
Tapi ghase megi macam lagi lebih jer. hahaha.. 

Ako terbaca kat resepi mat, dia amek megi perasa ayam.
Yang ako plak letak megi perasa kari.
Ha amek ko, memang ghase megi kari je la ni. 
hhahahaa... 

oitt syadap!!
Apa gelak-gelak....
iskk takpe takpe atlis ako ada gak initiatif nak mencuba.
bluwekkkk..... :p

Dah dah... 
Gelak arr sepuas-puasnya..
Ako nak menikmati cekodok megi bersama sambal sardin.

Sambel menikmati sesisip teh o perasa starwberry dari Ahamad Tea - London
Perghhh!!

Nyummm..........
Slurrppp......

Nota Jemari: sape nak ghase?? buat sendiri la ye :p

10 comments:

Mat Gebu said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...pengsannnnn >_<

AKO @ retna said...

hahahaahaha :p ok la tu kan, walau x menjadi cam ko punyaa, atlis ako cuba la juga :p

Nik Nurehan said...

x penah lagik an dgr cokodok meggi! hihihi.

:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius........... said...

boleh torai lopaih ni.. hehehe

AKO @ retna said...

ann,
hahaa kita pun pestime dengor ;p

lela,
sila lah try ye :p

Wan Nurdiana said...

cam sedap je....

tp yg sedap nya tang sambal sardin..boleh la mlm ni dan esok lunch mkn sambal sardin.... :D

AdanyaKauUntukku said...

ni cam murtabak maggi tu kan retna?

dah lama tak buat murtabak maggi..
nak buatlah esok..huhuhu

AKO @ retna said...

wan,
hahaha tapi sardin kali ni termasin la sket :p

ila,
erkk murtabak megi pun x nah makan apatah lagi cekodok megi ehehe

chii said...

sedapnya..da la tgh lapa ni..adeih

AKO @ retna said...

chii,
klu tgh lapar, mende x sedap pun jadi sedap hehee ;p