,

Cerita ghaye Cina

Kejadian semalam petang.
Lokasi kejadian kat cafe opis.
Event sempena sambutan ghaye cina.
Membabitkan 5 buah department.

Makanan: 100% superb

Show: 20% jer sebab sumer tak ready (sound system etc)

MC: 45% jer sebab microphone tak dengar, so mcm syiok sendiri cakap sengsorang.

Hiasan: 50%, ok laa sebab buat kat cafe kan, so takde la berhias bagai sangat. Jadi la daripada takde langsung.

Game: 45% gak sebab soklan tak jelas, yang menang kroni juga (muahahaa bluwekk)

Overall: 60% je laa... sebab tu klu ada pape acara better la takyah gabung2 ngan department lain. Sangat-sangat tak best!!

Muka pintu menyambut kedatangan para tetamu.
Ada la sket terasa feeling-feeling berghaye tuh.
Masuk-masuk je ingatkan disambut dengan tarian naga heheh tapi masuk-masuk je kena kutip angpau. Wah excited bukan kepalang.. 

Akan tatapi..............

Ako dan mereka sekadar mendapat duit contoh sahaja lorrrr.....
Huwaaaaa nak juga duit betul.
Iskkk memang talak ong la.
Ehemm.. buat kawan-kawan yang dapat angpau semalam kan, so tak reti-reti ke nak banjer kami yang tengah  kekeringan ni? hhaahah :p

.."your worst enemy has a crush on you!"

Apa kowang pikir? *angkat kening sebelah

Macam biasa, yeesang adalah satu WAJIB dalam sambutan ghaye cina ni kan. Sedap ker? Bole laaa ;-)

Disudahi dengan muka tuan punya blog berbaju merah!

Dengan ucapan, "aishh asal ghamai tak pakai baju ikut tema semalam ha???"

Nota Jemari: Selamat Tahun Baru Cina buat kowang yang sambut k ;-)
Share:

No comments:

Post a Comment

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.