, ,

Cicak oo Cicak

Dah beberapa hari ako pasan binatang yang sekor ni.
Ye la kan, sebab dia dok melekat kat dinding atas bumbung bilik ako.
Betul2 plak menghadap katil.

Mula tu macam ako buat dek je la.
Sebab ako tgk dia statik je kat situ.
So ako assume dia dah mati.

Then terpikir plak, iskk klu mati awat dia tak jatuh je kan.
Ni dok melekat kat atas tu.
Sampai la tadi ako dok baring atas katil sambel termenung memandang syiling. Dan ako pasan cicak itu bergerak. Laaa idop ghope nyaa.

Yang jadi gangguan kepala hotak ako, isskk tak leh ke dia cari port yang lain?? Ini, betul-betul dia dok atas ako. Erkk maksud ako, klu ako baring konpom la ako tengok dia, dia tengok ako. Arghh takmohh takmohhh!!

Klu la tetiba dia pandang ako then terus bertukar jadi putera idaman, takpe la juga kan. Ala macam kisah putera katak gitu. Ciom katak je terus tukar jadi sowang putera raja. Auwww berangan je ar. Muahhahaa..

Ada sesape tau tak camne eh nak halau cicak?
Nyemak sungguh arr bila dok asek melepak lam bilik ni..

Nota Jemari: cicak ni jahat ke baik ek?
Share:

10 comments:

  1. kasi flying kiss...lari nnty..hoho...
    followed ur blog.. :)

    ReplyDelete
  2. dia minat kat ko tu retna
    tu pasal dia duk situ

    ReplyDelete
  3. cicak?..jahat kot..sbb tu sunat bunuh dia hari jumaat...hmmm...pastu ske buang rata2...bacin pulak tu...tp klu dia xde wat pape, tak yah kacau je laa..hehe

    ReplyDelete
  4. pst, sunat bunuh cicak tau, dapat pahala. n btw, tak suka cicak sbb selalu ted kene berak atau kencing ngan die. Musuh ketat tu

    ReplyDelete
  5. fara,
    erkk bunuh cicak kena malam jemaat je ker? Malam lain x leh ek??? gurlpp..

    ted,
    uishh slalu kena kencing ngan cicak? aiyo... najis tu ehhee

    ReplyDelete
  6. hehhee ok ok... kena get ready arr ni tetiap hari jumaat.. haha

    ReplyDelete
  7. hari ni hari jemahat..
    da siap sedia ngan senjata?
    hehe. gud luck, beb!

    :)

    akuFARA?

    ReplyDelete
  8. fara,

    pada pandangan ko, senjata apa yang sesuai ek digunakan? :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.