Followers

Saturday, February 26, 2011

Cicak oo Cicak

Dah beberapa hari ako pasan binatang yang sekor ni.
Ye la kan, sebab dia dok melekat kat dinding atas bumbung bilik ako.
Betul2 plak menghadap katil.

Mula tu macam ako buat dek je la.
Sebab ako tgk dia statik je kat situ.
So ako assume dia dah mati.

Then terpikir plak, iskk klu mati awat dia tak jatuh je kan.
Ni dok melekat kat atas tu.
Sampai la tadi ako dok baring atas katil sambel termenung memandang syiling. Dan ako pasan cicak itu bergerak. Laaa idop ghope nyaa.

Yang jadi gangguan kepala hotak ako, isskk tak leh ke dia cari port yang lain?? Ini, betul-betul dia dok atas ako. Erkk maksud ako, klu ako baring konpom la ako tengok dia, dia tengok ako. Arghh takmohh takmohhh!!

Klu la tetiba dia pandang ako then terus bertukar jadi putera idaman, takpe la juga kan. Ala macam kisah putera katak gitu. Ciom katak je terus tukar jadi sowang putera raja. Auwww berangan je ar. Muahhahaa..

Ada sesape tau tak camne eh nak halau cicak?
Nyemak sungguh arr bila dok asek melepak lam bilik ni..

Nota Jemari: cicak ni jahat ke baik ek?

10 comments:

~ abil CUMA ~ said...

kasi flying kiss...lari nnty..hoho...
followed ur blog.. :)

AdanyaKauUntukku said...

dia minat kat ko tu retna
tu pasal dia duk situ

AKO @ retna said...

abil & ila,

gurrllppp :o

Nurfarahana Abdul Aziz said...

cicak?..jahat kot..sbb tu sunat bunuh dia hari jumaat...hmmm...pastu ske buang rata2...bacin pulak tu...tp klu dia xde wat pape, tak yah kacau je laa..hehe

Ted said...

pst, sunat bunuh cicak tau, dapat pahala. n btw, tak suka cicak sbb selalu ted kene berak atau kencing ngan die. Musuh ketat tu

AKO @ retna said...

fara,
erkk bunuh cicak kena malam jemaat je ker? Malam lain x leh ek??? gurlpp..

ted,
uishh slalu kena kencing ngan cicak? aiyo... najis tu ehhee

Nurfarahana Abdul Aziz said...

xsilap hr jumaat..hehe...

AKO @ retna said...

hehhee ok ok... kena get ready arr ni tetiap hari jumaat.. haha

Anonymous said...

hari ni hari jemahat..
da siap sedia ngan senjata?
hehe. gud luck, beb!

:)

akuFARA?

AKO @ retna said...

fara,

pada pandangan ko, senjata apa yang sesuai ek digunakan? :p