Seoul Garden, Korean BBQ & Steamboat Restaurant

Gi JB aritu jalan-jalan kat shoping complex baru nama KSL City.
Wahai owang-owang JB, tahu tak kat mana? Ala yang depan Holiday Plaza tu.
Ekceli kuar aritu sebab ada date sama teacher Huda.
Kebetulan dah ada kat KSL maka ako mengajak la mereka melantak kat Seoul Garden. Yang sebenor-benornya memang ako teringin sangat nak try makanan Korea tu. Dah ada peluang, so takmoh la ako lepaskan, ye tak?!

Seoul garden adalah restoran makanan BBQ & Stimbot buffet style.
Klu kowang jenis yang suka makan stim, ok la konpom bole layan punya.

Macam-macam ada.
Kowang leh amek apa ajer.
Melantak arr sebanyak mana yang kowang suka.

Selain buffet stimbot, derang ada sediakan juga western food. Tapi takde la banyak sangat. Adala juga nasi goreng, mi goreng. Ye la kan, mana tahu kot-kot ada plak yang tak berselera nak melantak stimbot ni.

Ada 4 jenis sup.
Klu tak silap, kimchi ada 2 jenis, satu pedas dan satu lagi pedas.
Ada tomyam dan sup ayam klu x silap la ye. (terlupa plak..)

Katakan kowang dah pilih sup kimchi macam dalam gambar kat atas.
Then tetiba kowang rasa tak sesuai dengan anak tekak kowang, jangan risau! Kowang leh minta tukar dengan sup yang lain. Tapi penukaran sup hanya sekali je la ye. 

Memula memang kitorang bantai makan sup kimchi.
Pastu sesaja nak terai makan tomyam.
Rasa lebih kurang jer tapi ako lagi suka kimchi sup :-)

Kowang pernah tak layan drama korea?
Kan ada masa bila derang dok makan kat kedai yang bakar2 tu, ha camtu la lebih kurang. Cuma ako tak pasti kat korea derang pakai sayur apa ye? Masa ako gi kedai tu, yang ada salad, sawi ngan satu lagi sayur ako x tahu apa nama nya.

Owang korea kan suka lepas derang bakar daging, then daging tu derang akan tempek dalam sayur pastu terus masuk lam molot...

Nyummyy!! Sedap!

Harga buffet tu;

Lunch (weekday) - RM25.99 untuk dewasa, RM13.99 untuk kanak-kanak (ketinggian 0.9m-1.3m)
Dinner (weekday) - RM29.99 (A), RM16.99 (C)
Lunch (weekend) - RM27.99 (A), RM13.99 (C)
Dinner (weekend) - RM32.99 (A), RM16.99 (C)

Minuman - RM3.99 dan bole refill sesuka hati.

Student Meal (Monday to Friday) - RM21.99 termasuk minuman

Senior citizen (55 tahun ke atas) - RM19.99 (lunch), RM26.99 (dinner)

Outlet yang HALAL,
Kat Penang (Plaza Gurney), Melaka (Mahkota Parade) & JB (City Square & KSL City).
Kat KL ni ako pernah gak nampak tapi tak tahu la halal ke tak.
Sebab dalam business card derang ni takde plak tersenarai outlet kat KL.

Ada juga outlet kat Spore, Indonesia, Philippines & Vietnam.

So, klu suka bole la cuba ye!

Nota Jemari: Puas hati tau makan stimbot ni!! Makan ramai-ramai lagi syiok.
Share:

4 comments:

  1. sedap nyeee... mekchu tgh kebulur nih.. t/hari td eksyen tak nak gi makan... tp yg kelakar tu boleh pulak verangan jadi heroin korea kejap.. hahahaha...

    ReplyDelete
  2. hahahaa.... memang sedap!! dan puas hati... hehe klu mekcu jenis yang kuat makan lagi arr berbaloi cuba stimbot tu :p

    ReplyDelete
  3. tengok pipi kakRet tu, dah kembang dah.

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.