Followers

Tuesday, May 10, 2011

Harga tisu pun dah mahal

Gi keje naik lrt.
Sebab kan dah 2 hari selsema so terperasan plak tisu dalam henbeg takde, alang-alang ada kioks kat lrt so menyinggah la kejap.

Dah ready lam tangan duit limaploh sen.
Budget harga tisu dalam tigaploh sen je.
Saja la prepare extra duaploh sen tu.

Tup tup masa nak bayar seb baek terperasan harga tertera kat tisu tu.
Ermm... limaploh sen!!??

Harga minyak naik!
Harga gula naik!
Apa kena mengena ngan harga tisu pun kena naik juga ker???

Tisu je pun.
Alaaahaii.. paling-paling pun ako tahu harga dulu duaploh sen je.
Naik pun setakat seploh sen je.
Tapi ni naik sampai tigaploh sen apa jadahnya??

Berapa banyak lagi barang nak naik harga nih??
Inflasi dah naik, harga barang pun naik.
Gaji? Gaji juga tak naik-naik..
Adoiyaaiii..........

Nota Jemari: Jangan sampai 'naik antu'..

10 comments:

ch@ said...

mujur la rm0.50, kalau beli dari orang buta rm1.00, bukanla kata tak ikhlas, tapiii kalau ada 5 orang? tak ke terbang rm5? hihiii. sabar je la.

AKO @ retna said...

hehehe...
part yg tu akak x nak komen lelebih..
pepaham sendiri je la kan..

:p

Sis-Lin said...

rasanya kat sigpore pun $50sen...kira dgn duit kita dekat gak rm1.20 ishhhhh mmg dh lama tisu ni mahal..btw nak xnak kadg2 kat sgpore tu aku beli jugakkkk..huhuhuhu

AKO @ retna said...

kan??
ye la kot nak naik rege pun takkan la sampai naik 50% ..iskkk mahal tu walau nampak amaun nya ciput je tapi cuba pk.. "TISU" je pungg...

alaahaiii

dwaty said...

tu ar... gajinya tak naik2.... pakai towel kecil jela...

AKO @ retna said...

waty,
hehehhe terpaksa la kan bawa towel ke mana2 hehe

rosdiana said...

relevan la tu ret.
harga minyak naik, harga barang naik, harga petrol naik.

mesti ramai menangis..

maka penjual tisu pun memainkan peranannya...

i lef malaysia!

AKO @ retna said...

hahahaha...
mencikkkk!!!

tak suker! tak suker!!

Anonymous said...

hehehe.
ko yg da lama x beli tisu.
da lama da harga tisu mcm tu...
kehkehkeh.
ko gak yg salah kan?
",)

akuFARA?

AKO @ retna said...

ye la kan, ako gak yg ko salahkan..

ako jarang guna tisu.
ko slalu ek :p
lap ingus ker ;p