Harga tisu pun dah mahal

Gi keje naik lrt.
Sebab kan dah 2 hari selsema so terperasan plak tisu dalam henbeg takde, alang-alang ada kioks kat lrt so menyinggah la kejap.

Dah ready lam tangan duit limaploh sen.
Budget harga tisu dalam tigaploh sen je.
Saja la prepare extra duaploh sen tu.

Tup tup masa nak bayar seb baek terperasan harga tertera kat tisu tu.
Ermm... limaploh sen!!??

Harga minyak naik!
Harga gula naik!
Apa kena mengena ngan harga tisu pun kena naik juga ker???

Tisu je pun.
Alaaahaii.. paling-paling pun ako tahu harga dulu duaploh sen je.
Naik pun setakat seploh sen je.
Tapi ni naik sampai tigaploh sen apa jadahnya??

Berapa banyak lagi barang nak naik harga nih??
Inflasi dah naik, harga barang pun naik.
Gaji? Gaji juga tak naik-naik..
Adoiyaaiii..........

Nota Jemari: Jangan sampai 'naik antu'..
Share:

10 comments:

  1. mujur la rm0.50, kalau beli dari orang buta rm1.00, bukanla kata tak ikhlas, tapiii kalau ada 5 orang? tak ke terbang rm5? hihiii. sabar je la.

    ReplyDelete
  2. hehehe...
    part yg tu akak x nak komen lelebih..
    pepaham sendiri je la kan..

    :p

    ReplyDelete
  3. rasanya kat sigpore pun $50sen...kira dgn duit kita dekat gak rm1.20 ishhhhh mmg dh lama tisu ni mahal..btw nak xnak kadg2 kat sgpore tu aku beli jugakkkk..huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. kan??
    ye la kot nak naik rege pun takkan la sampai naik 50% ..iskkk mahal tu walau nampak amaun nya ciput je tapi cuba pk.. "TISU" je pungg...

    alaahaiii

    ReplyDelete
  5. tu ar... gajinya tak naik2.... pakai towel kecil jela...

    ReplyDelete
  6. waty,
    hehehhe terpaksa la kan bawa towel ke mana2 hehe

    ReplyDelete
  7. relevan la tu ret.
    harga minyak naik, harga barang naik, harga petrol naik.

    mesti ramai menangis..

    maka penjual tisu pun memainkan peranannya...

    i lef malaysia!

    ReplyDelete
  8. hahahaha...
    mencikkkk!!!

    tak suker! tak suker!!

    ReplyDelete
  9. hehehe.
    ko yg da lama x beli tisu.
    da lama da harga tisu mcm tu...
    kehkehkeh.
    ko gak yg salah kan?
    ",)

    akuFARA?

    ReplyDelete
  10. ye la kan, ako gak yg ko salahkan..

    ako jarang guna tisu.
    ko slalu ek :p
    lap ingus ker ;p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.