Followers

Tuesday, May 3, 2011

Kisah ABIN

Dah lama ghase nya tak bercerita pasal budak yang satu ni.
Dah besar dah pun.
Bulan lapan nanti genap 3 tahun.
Sekarang dah becok.
Molot tak leh nak diam.
Adooiii penat layan.
Kadang-kadang tu ako buat dek je bila dia asek banyak soal.

Nakal??
Eee opkosss....
Bingit dengar klu sesuatu yang dia nak tu, kita tak bagi.
Pastu bila dia majok, wah suka tau sebut perkataan ni,

"CIBUK je!!"
pastu sambel wat muka nyampah kat kita.

Haa... sape ajar la tu?!!

Sonok nya budak kecik ni main ngan air.
Memula cam takut pastu bila dah naik syiok, amboi terus takmoh kuar dari kolam tu.

"Halo kawan-kawan aunty nana,
ni lah mainan baru ABIN..
ABIN sonok main dengan air.
Nanti bila ABIN dah pandai berenang, ABIN nak ajak aunty nana mandi kat swimming pool la."

Yo laa tu.. aunty nana ko ni yo yang x pandai2 berenang lagi.

Nota Jemari: tengok ABIN main air, teringin nak masuk lam kolam tu juga!!

3 comments:

Sis-Lin said...

hehehe kalau aku tu, bt bodoh je masuk terjun dlm tu..hahahahhaha

mekchu said...

ini lah ABIN kesayangan ako.. berenang elok2 ye.. nnti bleh ganti daniel bego.. ahaksss...

anak member mekchu yg kena chicken pox tu asalnya chicken pox biasa.. tp melarat jd teruk cam tu.. doktor kata skin infection.. severe chicken pox.. ermmm, macam2 kan..

AKO @ retna said...

Lin,
hahha tu la nanti ako nak berkubang sama la ngan ABIN haha

mekcu,
sian nya anak kawan mekcu tu..
adusss moga dia cepat sembuh la ye.