,

Kisah ABIN

Dah lama ghase nya tak bercerita pasal budak yang satu ni.
Dah besar dah pun.
Bulan lapan nanti genap 3 tahun.
Sekarang dah becok.
Molot tak leh nak diam.
Adooiii penat layan.
Kadang-kadang tu ako buat dek je bila dia asek banyak soal.

Nakal??
Eee opkosss....
Bingit dengar klu sesuatu yang dia nak tu, kita tak bagi.
Pastu bila dia majok, wah suka tau sebut perkataan ni,

"CIBUK je!!"
pastu sambel wat muka nyampah kat kita.

Haa... sape ajar la tu?!!

Sonok nya budak kecik ni main ngan air.
Memula cam takut pastu bila dah naik syiok, amboi terus takmoh kuar dari kolam tu.

"Halo kawan-kawan aunty nana,
ni lah mainan baru ABIN..
ABIN sonok main dengan air.
Nanti bila ABIN dah pandai berenang, ABIN nak ajak aunty nana mandi kat swimming pool la."

Yo laa tu.. aunty nana ko ni yo yang x pandai2 berenang lagi.

Nota Jemari: tengok ABIN main air, teringin nak masuk lam kolam tu juga!!
Share:

3 comments:

  1. hehehe kalau aku tu, bt bodoh je masuk terjun dlm tu..hahahahhaha

    ReplyDelete
  2. ini lah ABIN kesayangan ako.. berenang elok2 ye.. nnti bleh ganti daniel bego.. ahaksss...

    anak member mekchu yg kena chicken pox tu asalnya chicken pox biasa.. tp melarat jd teruk cam tu.. doktor kata skin infection.. severe chicken pox.. ermmm, macam2 kan..

    ReplyDelete
  3. Lin,
    hahha tu la nanti ako nak berkubang sama la ngan ABIN haha

    mekcu,
    sian nya anak kawan mekcu tu..
    adusss moga dia cepat sembuh la ye.

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.