Followers

Thursday, May 12, 2011

YM, FB, Twitter melalui yahoo.mail

Kowang tahu tak?
Tak tahu?
Meh ako nak kongsi sket.

Klu kat opis ako ni nak berYM melalui application YM yang betul-betul, konpom la memang tak boleh kan. So, kita try cari alternatif lain.

Kali ni mari kita berYM melalui yahoo mail.
Mudah jer. Asal kowang ada account yahoo je dah cukup.
Tapi disarankan, ko pakai la yahoo beta.
Ni latest punya version.

Buka la melalui http://mail.yahoo.com
Pastu login macam biasa.
Better login guna id facebook.
Ye la kan, kadang-kadang ada sesetengah yang x bole nak masuk website FB.
Lebih-lebih lagi kat opis kan.

Pastu nanti ko nampak 
1. list kengkawan kat YM ko
2. Button updates. Maksudnya apa jua status dalam FB atau twitter, kowang leh tahu juga. 

So takde la kowang ketinggalan kan nak tahu status kengkawan kowang hari-hari.


Selain kowang leh tengok list kengkawan YM, kowang leh juga tengok list chat kengkawan yang dalam FB.

Sekarang nak berchat ngan kengkawan YM dan fb melalui yahoo mail sangat-sangat senang.
Macam exactly kowang chat guna YM atau fb chat.
Cool kan!! 

Buka satu application je, sumer kowang leh layan.
Facebook, YM dan juga twitter.
Senang & simple kan! ;-)

Lain la klu kowang ada ipad, iphone atau henpon kowang mmg canggih kan.

So pada kengkawan yang tercari-cari macam mana nak berFB, berTwitter atau berYM, tapi kena banned, jangan risau, login je yahoo mail. Gerenti sumer masalah dan keinginan tecapai. 

Gud luck and all the best k!!

ps: ako takde la menggalakkan kowang berYM, berFB sampai mengganggu keje kowang kat opis, paham-paham sendiri la ye.

Nota Jemari: Selesai 3 in 1

4 comments:

MiSzy DiaN said...

dah taw btw nice info..
lagi snang kan nak update melalui yahoo mail :)

AKO @ retna said...

yezzaaa... kan;)

AdanyaKauUntukku said...

Retna..ila takot lepas nieh Yahoo pun kena banned

AKO @ retna said...

sebelom kena banned harus guna sepenuhnya hahahaa....