,

YM, FB, Twitter melalui yahoo.mail

Kowang tahu tak?
Tak tahu?
Meh ako nak kongsi sket.

Klu kat opis ako ni nak berYM melalui application YM yang betul-betul, konpom la memang tak boleh kan. So, kita try cari alternatif lain.

Kali ni mari kita berYM melalui yahoo mail.
Mudah jer. Asal kowang ada account yahoo je dah cukup.
Tapi disarankan, ko pakai la yahoo beta.
Ni latest punya version.

Buka la melalui http://mail.yahoo.com
Pastu login macam biasa.
Better login guna id facebook.
Ye la kan, kadang-kadang ada sesetengah yang x bole nak masuk website FB.
Lebih-lebih lagi kat opis kan.

Pastu nanti ko nampak 
1. list kengkawan kat YM ko
2. Button updates. Maksudnya apa jua status dalam FB atau twitter, kowang leh tahu juga. 

So takde la kowang ketinggalan kan nak tahu status kengkawan kowang hari-hari.


Selain kowang leh tengok list kengkawan YM, kowang leh juga tengok list chat kengkawan yang dalam FB.

Sekarang nak berchat ngan kengkawan YM dan fb melalui yahoo mail sangat-sangat senang.
Macam exactly kowang chat guna YM atau fb chat.
Cool kan!! 

Buka satu application je, sumer kowang leh layan.
Facebook, YM dan juga twitter.
Senang & simple kan! ;-)

Lain la klu kowang ada ipad, iphone atau henpon kowang mmg canggih kan.

So pada kengkawan yang tercari-cari macam mana nak berFB, berTwitter atau berYM, tapi kena banned, jangan risau, login je yahoo mail. Gerenti sumer masalah dan keinginan tecapai. 

Gud luck and all the best k!!

ps: ako takde la menggalakkan kowang berYM, berFB sampai mengganggu keje kowang kat opis, paham-paham sendiri la ye.

Nota Jemari: Selesai 3 in 1
Share:

4 comments:

  1. dah taw btw nice info..
    lagi snang kan nak update melalui yahoo mail :)

    ReplyDelete
  2. Retna..ila takot lepas nieh Yahoo pun kena banned

    ReplyDelete
  3. sebelom kena banned harus guna sepenuhnya hahahaa....

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.