AKO tetap AKO

AKO Tetap AKO | Personal Blog

Thursday, June 9, 2011

Rabun ke??!!

Dah tua gak nya...
Sejak akhir-akhir ni mata ako slalu je cam kabur-kabur gitu.
Especially klu dok tenung lelama skrin PC atau TV.
Lebih specific lagi, klu tenung sesuatu yang melibatkan cahaya.

Ye ye before ni memang ako notice yang ako ni cam ada rabun silau gitu.
Lebih-lebih lagi bila memandu di waktu malam.
Bila terkena je panahan silau lampu kereta, konpom cam pandangan ako kabur seketika.

Bahaya kan?!
Ye ye sebab sedar bahaya yang mengundang, ako ada gak buat satu spek khas untuk rabun silau ni. Tapi dah lama ako tak pakai. ermm ntah mana la ako letak spek tu kan. Adoiyaaiii nampak gaya kena cari balik ni.

Naik pening plak bila mata silau.
Jenuh ako nak kelip2 mata kasi terang balik pandangan ni.

Mata oo Mata.
Mata ni penting juga kan. So kena jaga elok-elok.
Dah rabun, susah nanti.

Nota Jemari: So far dalam family, ako sorang je tak speaky..

4 comments:

  1. besar kemungkinan gaji bulan ni kena melabur kat england optical :)

    ReplyDelete
  2. aduss tu yang ghse ngeri tuh!!

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.