, ,

Singapore Trip: Departure

Last day.
Isnin, 13 Jun 2011.

Check out, bekfes dulu kat IMAM, then naik MRT terus ke Changi Airport.

Nak balik dah pun.
Nampak sangat memasing memang kepenatan.
Penat berjalan, tak cukup tido.
Sampai msia, nak hilangkan penat tu amek masa 3 hari lama nya.

Masuk toilet kat airport.
Cool la...
Sila la rating kebersihan toilet derang.

Oh ya, klu kowang soping sila pastikan kowang minta resit untu claim GST.
Tapi dengan syarat, barang yang kowang beli berharga lebih dari $100.
Atau kowang leh gabungkan resit untuk jadi $100 tapi dengan syarat resit dalam kedai yang sama la.

GST ni macam kowang leh dapat FREE tax la gitu.
Masa kat airport, kowang leh ar claim and otomatik kowang akan dapat refund CASH.
Tapi refund GST ni klu kowang naik flight la ye.
Klu kowang naik kete, tak yah la gatal2 nak minta resit GST kat kedai soping tu.

Akak tu konpom la banyak barang yang dibeli berjumlah lebih dari $100.
Dia akan pulangkan 7% daripada jumlah barang yang kita beli.
Tak banyak, sket pun jadi la.
Dapat gak duit lebih leh wat tambang.
hahhaa.. convert balik duit RM, banyak juga dapat tuh :p

Sebelum berangkat pulang, jom kita kasi urut sket tapak kaki yang saket itu.
Bagus la, lepas urut terus tapak kaki ako dah x saket lagi.
Nak beli satu, agak2 jenis yang gitu mahal tak?? :p

Selamat tinggal Singapura.
Selamat kembali Malaysia.

Home sweet home!!

TAMAT

Nota Jemari: Nak pegi lagi??
Share:

No comments:

Post a Comment

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.