Followers

Sunday, August 21, 2011

Wiken oo wiken

Dua minggu lepas berturut-turut takde kat umah.
Berbuka kat luar, lebih specific ako pulang ke JB.
Minggu ni plak dah rasa cam biul duduk rumah.
Tak tau nak wat hape.
Padahal kerja berlambak boleh dibuat.
Lipat kain, cuci tandas, mop lantai..
Adoiyaaiiii tapi mood malas mengatasi mood rajin skrg ni.

Dua minggu berturut-turut berbuka yang sedap-sedap aje.
Minggu ni plak tak tau nak makan apa.
Semalam, sabtu last minit ako goreng juga la bihun.
Arini, ahad, dah tau nak makan apa.
Susah-susah sangat kang ako tapau je mekdi.
Ala tapi tak syiok plak berbuka ngan fastfood.

Time-time cuti ni memang ako malas sket nak kuar umah.
Nak nak klu kena kuar sengsorang.
Kureng minat sket nak merambu sengsorang.
Bukan style ako unless klu TERPAKSA.

Ako hairan ar..
Tengok orang sana sini, dalam bulan pose boleh je menurun beratnya.
Tapi ako, dah 3 minggu poser, berat makin menjadi-jadi naik nya.
Nak cakap makan banyak, boleh dikira dengan jari berapa kali ako sentuh nasi.
Sahur memang konpom ako x makan langsung.
Kira sehari, sekali je ako makan.
Itupun bukan jenis makan yang berlauk pauk berhidang segala bagai.
Klu ada pun boleh dikira berapa kali ako makan sebegitu ghope.

Camne persiapan raya kowang?
Ako?
Takde mende pun nak disiapkan.
Feel-feel raya tu sama je macam tahun-tahun lepas.
Takde yang menarik sangat pun.
Sekadar tunggu adik badik balik.
Sekadar melepak umah pakcik.
Sekadar ngadap tb di pagi raya tengok citer2 raya.

So, agak-agak petang ni nak berbuka apa ye?

Nota Jemari: megi goreng kah?

5 comments:

Oh Oeya said...

hihihi.. malas tu sama la retna :D

turun berat sbb puasa.. ermmm xde nyer huh!

persiapan raya biasa biasa je..

Thx ye Retna :-)
http://ohoeya858.blogspot.com/2011/08/alhamdulillah.html

Anaa said...

ret, alah, susah2 masak jer maggi.. kalo ada yang dalam cawan tu lagi best.. akak suka.. haha, malam tadi pun sahur maggi, kehkeh.. spesis malas..

kemang~ said...

pulut mangga,, ahaha

:D

cikyatz said...

erm, ape kata try test roti john kat dahlia or @mart..(lau kat jb la skrg nie) sedap..tau
kita da bape hari berturut2 mkn tu jek..memang mengenyangkan..

AKO @ retna said...

Oeya,
hehehe turun berat takde juga ek? alahaaaii... tapi klu bole nak la juga tuurn barang 1 kilo kan.. huhu...

kak ana,
hehhee dah makan dah pose ke berapa ntah aritu... best klu cukup rencah nya.. udang ke tauhu ker sootng ker kan hehehe

kemang,
erkkk psstt tlg buatkan :p

cik yatz,
kat kipmart ker?
ala tak balik JB agi arr sampai raya sok ;)