,

Gara-gara duit baru

Pagi ni datang opis, punya la ramai owang kat depan blok C sana.
Dengar-dengar seawal 6 pagi tadi dah ada owang start beratur.
Ni sumer gara-gara "Wang Peringatan" yang baru tu la.

Kebetulan tadi ke unit mel, so terkejut juga la tengok situasi kat bawah ni.
So, ako sempat rakam kan beberapa keping gambar.
Layan...





Sempat juga la kawan sebelah ni menginterview salah sorang pembeli kat situ tadi.
Kata nya sampai jam 7 pagi tadi.

Untung kowang, hari ni dah leh dapat dah duit peringatan tu.

Kitorang yang staf ni pun 3 Jan sok baru leh terhegeh-hegeh pegang duit tu tau.
Plak tu limited tau nak belinya.

A collection of a single banknote (RM20 denomination) - Limited to five (5) sets per staff. (RM30)
A collection of two banknotes (RM1 and RM5 denominations) - Limited to five (5) sets per staff. (RM15)
A collection of six banknotes (RM1, RM5, RM10, RM20, RM50 and RM100 denominations) - Limited to one (1) set per staff. (RM300)



Eh eh ni apa kes plak ek?
Ako tak tahu plak yang kes kecoh-kecoh masa lunch tadi.
Pastu member sorang kebetulan lalu kat situ terus dia snap.

Tu sumer gara-gara skim cepat kaya la tu.
Aiyo ... amma, appa..
feningg...!!

Siap print banner lagi tu.
Konpom ni mmg dah ready nak buat piket kan!

Macam-macam arr...

Nota Jemari: piket secara aman.. PEACE yawww!!
Share:

9 comments:

  1. keliling macam2 yg jadi.. adoiiii...

    ReplyDelete
  2. aku ketuk pala sendirik sbb xtpk opis ko kt sini walhal tau ko keje kt mana hahahah.. next time aku dtg aku roger2 dulu (ape la aku buat kt situ ek, nmpak sgt byk prob kewangan hahaha)

    ReplyDelete
  3. ila pun terkejot tadik
    ingat depa berator sampai kat luar nak beli duit tu
    rupanya dok berpiket..ngeri acik tau

    nalarekek..ha haha

    ReplyDelete
  4. ekekek :D papparazi sempat je snap kalau isu2 camni hahahah :D

    yg lawaknye kat dlm beratur panjang nak beli duit baru...

    yg kat luar isu kena tipu pelaburan haram nak mintak bnm tolong pulak..tulah saper suruh melabur duit tak tentu hala...saper yg rugi...
    aci..amma...appa jugaaaaaaaaaa....

    ReplyDelete
  5. mekcu,
    macam-macam ada aahaha

    Ely,
    haha tu arr lenkali kasi roger2 k..
    kasi lepak2 minum2 dulu haha..
    bleh bawa jenjalan kat sini :p

    Ila,
    tu arr seriau ahkak..

    erin,
    hahah betul2 paparazzi x bertauliah :p isskkk siap banner cecantek lagi tuh :p

    ReplyDelete
  6. eh commercial bank ada edar tak duit ni tuk customer?

    ReplyDelete
  7. Shirven,

    alamakk im not sure arr about that.. nnt i try tanya kan k;)

    ReplyDelete
  8. aku harem tak tau apa terjadi kat luar. kejang kaki bediri kat kaunter.
    isok sekali lagi!

    arghhhhhh!

    ReplyDelete
  9. wos,
    heheeh takpe tu nama nya pekerja dedikasi weii... khusyuk membuat kerja :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.