Followers

Thursday, December 22, 2011

Gara-gara duit baru

Pagi ni datang opis, punya la ramai owang kat depan blok C sana.
Dengar-dengar seawal 6 pagi tadi dah ada owang start beratur.
Ni sumer gara-gara "Wang Peringatan" yang baru tu la.

Kebetulan tadi ke unit mel, so terkejut juga la tengok situasi kat bawah ni.
So, ako sempat rakam kan beberapa keping gambar.
Layan...





Sempat juga la kawan sebelah ni menginterview salah sorang pembeli kat situ tadi.
Kata nya sampai jam 7 pagi tadi.

Untung kowang, hari ni dah leh dapat dah duit peringatan tu.

Kitorang yang staf ni pun 3 Jan sok baru leh terhegeh-hegeh pegang duit tu tau.
Plak tu limited tau nak belinya.

A collection of a single banknote (RM20 denomination) - Limited to five (5) sets per staff. (RM30)
A collection of two banknotes (RM1 and RM5 denominations) - Limited to five (5) sets per staff. (RM15)
A collection of six banknotes (RM1, RM5, RM10, RM20, RM50 and RM100 denominations) - Limited to one (1) set per staff. (RM300)



Eh eh ni apa kes plak ek?
Ako tak tahu plak yang kes kecoh-kecoh masa lunch tadi.
Pastu member sorang kebetulan lalu kat situ terus dia snap.

Tu sumer gara-gara skim cepat kaya la tu.
Aiyo ... amma, appa..
feningg...!!

Siap print banner lagi tu.
Konpom ni mmg dah ready nak buat piket kan!

Macam-macam arr...

Nota Jemari: piket secara aman.. PEACE yawww!!

9 comments:

mekchu said...

keliling macam2 yg jadi.. adoiiii...

Ely Hasrul said...

aku ketuk pala sendirik sbb xtpk opis ko kt sini walhal tau ko keje kt mana hahahah.. next time aku dtg aku roger2 dulu (ape la aku buat kt situ ek, nmpak sgt byk prob kewangan hahaha)

AdanyaKauUntukku said...

ila pun terkejot tadik
ingat depa berator sampai kat luar nak beli duit tu
rupanya dok berpiket..ngeri acik tau

nalarekek..ha haha

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

ekekek :D papparazi sempat je snap kalau isu2 camni hahahah :D

yg lawaknye kat dlm beratur panjang nak beli duit baru...

yg kat luar isu kena tipu pelaburan haram nak mintak bnm tolong pulak..tulah saper suruh melabur duit tak tentu hala...saper yg rugi...
aci..amma...appa jugaaaaaaaaaa....

AKO @ retna said...

mekcu,
macam-macam ada aahaha

Ely,
haha tu arr lenkali kasi roger2 k..
kasi lepak2 minum2 dulu haha..
bleh bawa jenjalan kat sini :p

Ila,
tu arr seriau ahkak..

erin,
hahah betul2 paparazzi x bertauliah :p isskkk siap banner cecantek lagi tuh :p

ShirVen said...

eh commercial bank ada edar tak duit ni tuk customer?

AKO @ retna said...

Shirven,

alamakk im not sure arr about that.. nnt i try tanya kan k;)

-wos- said...

aku harem tak tau apa terjadi kat luar. kejang kaki bediri kat kaunter.
isok sekali lagi!

arghhhhhh!

AKO @ retna said...

wos,
heheeh takpe tu nama nya pekerja dedikasi weii... khusyuk membuat kerja :p