,

GOODIES KEPADA WARGAKOTA SEMPENA SAMBUTAN HARI WILAYAH 2012

Panjang nya tajuk!!
Hehehe ako dapat dari email so meh kita share-share.
Khas untuk warga KAY ELL je ye ;-)

A. GOODIES DBKL KEPADA WARGAKOTA

1.       Semua kompaun trafik yang dikeluarkan oleh DBKL sebelum 1 Mac 2011 dikenakan kadar sebanyak RM30. Pembayaran boleh dibuat bermula 1 Februari hingga 28 Februari 2012 di lokasi seperti berikut :

i. Kaunter bayaran di ibu pejabat Menara DBKL 1, Jalan Raja Laut;

ii. Kaunter bayaran Jabatan Penguatkuasaan DBKL, Jalan Tun Razak; dan

iii. Semua kaunter bayaran Pejabat Cawangan DBKL kecuali Pejabat Cawangan Bukit Bintang dan Pejabat Cawangan Titiwangsa.

Nota : Orang awam yang mempunyai Notis Kompaun Trafik untuk tahun 2008, 2009 dan 2010 boleh menyemak status kesalahan di laman web DBKL. Sementara orang awam yang mempunyai Notis Kompaun Trafik tahun 2007 perlu mengemukakan notis kompaun asal semasa membuat bayaran.

2.       Penggunaan secara percuma untuk kemudahan sukan seperti futsal, tenis, badminton, kolam renang, squash, gimnasium, ping pong, padang bola sepak, gelanggang bola tampar dan gelanggang takraw bermula pada 1 Februari sehingga 7 Februari 2012.

3.       Yuran keahlian percuma untuk semua perpustakaan DBKL sepanjang bulan Februari 2012.

4.       Percuma menaiki bot dan pony ride di Taman Tasik Titiwangsa pada 1 Februari hingga 7 Februari 2012.
5.       Penggunaan tandas awam DBKL secara percuma mulai 1 Februari hingga 7 Februari 2012.


B. GOODIES DARIPADA PIHAK SWASTA

1.       Menaiki Hop On Hop Off dengan bayaran RM1 pada 1 Februari 2012 untuk pemegang My Kad.

2.       Bayaran masuk RM1 ke Petrosains (utk kanak-kanak sahaja), Taman Rama-Rama dan Taman Burung untuk pemegang My Kad sahaja pada 1 Februari 2012.

3.       Diskaun 30% utk bayaran tiket Aquaria pada 1 Februari 2012.

4.       Bayaran ‘flat rate’ kepada pemegang MyKad iaitu RM 20 (dewasa) dan RM 15 (kanak-kanak) bagi menaiki KL Tower pada 1 Februari 2012.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Dr. Ismail Stapa di emel : ismailstapa@dbkl.gov.my This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it atau di talian : 03-2617 9801.

Nota Jemari: Nak HOP ON HOP OFF, anyone nak join?????
Share:

2 comments:

  1. Uii Naz baca td, dia kata bestnyaaaa kalu pergi main hop on hop off tu..huhu

    aku tgglkan dia kat KL seminggu ko jaga eh? hahaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. hahahhaa meh sini ckp kat naz...
    jom jom kita hop hop naik bas :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.