Followers

Saturday, January 21, 2012

JJCM: Duduk Cafe

Dah lama rasanya tak buat entry pasal makan!! Kebetulan aritu member sebelah ni ternampak kat blog sape ntah, ada mention yg derang melantak kat cafe ni, so kitrg pun gedik juga la nak mencubanya. Dan jumaat baru-baru ni kitrg telah berjaya meloloskan diri ke sana lunch hour aritu.


Jom, kali ni kita bersiaran ke satu lagi restoran di sekitar Solaris Dutamas. Sape yang tak tahu tempat tu, sila gunakan khidmat en google ye ;-)

Moh kita melantak ke Duduk Cafe.

Cafe yang kami pergi ni adalah salah satu cawangan mereka.
Pada kowang yang berada di sekitar Damansara Jaya, mereka juga baru saja melancarkan outlet baru kat area situ.  No 55 Jalan SS22/19, Damansara Jaya. Dekat dengan Atria Shopping Center.


Memula sampai depan kedai ni, terus tertarik nak duduk bersila.
Pastu end up kitorang x sanggup nak melantak bersila, so duduk aje la atas kerusi ye. haahha


Konsep dia simple je tapi still nice.
Kedainya memang nampak natural, sometime nampak macam kosong.
Maksud ako too simple sangat kot hahha.
KLu kowang jenis yang x memandang sangat deco, so kira bole la melantak di situ ;)

Ekceli lebih tertarik nak melantak kat kedai Mz Nina, terletak sebelah je ngan kedai tu tapi sebab dah set mind nak makan DUDUK CAFE, so kita cuba je la dulu kat sini k. Maybe next round, kita bleh try plak kat MzNina ye kengkawan ;-)


Menu kitorang pilih simple je pun.
Yang ini nama nya Nasi Goreng Ala Duduk. Harga nya RM6.50.
Nasi ni, ako x sempat nak rasa aritu so x bole nak explain kesedapan nya.
Tapi mengikut ghope yang dihidangkan, ako rasa ok la kot macam makan nasi goreng kampung la gitu kot hehe :p Pape pun nasi goreng ni klu makan panas-panas gerenti sedap punya.


Ini Nasi Lemak. Harganya RM3.50.
Ye ye memang menu biasa je pun kan.
Boleh dapat kat memana.

Tapi kalau ko tambah rendang ayam & ayam berempah sebagai menu tembahan di dalam nasi lemak, maka ko tambah la RM4.50 bagi setiap satu ye.


Cop!
Nasi lemak ni memang sedap, OK!!
Sambal dia memang ada ummphhhh!!
Memang ako rekomen kat korang tuk cuba.


Fish Burger ni plak harga nya RM15.
Boleh tambah topping macam cheese, telur, streaky beef & chicken, dan setiap tambahan topping berharga RM2.50 satu.

Roti dia bukan macam roti burger biasa tau.
Klu x silap dia bagi roti wholemeal tuh.
Sedap! Dan rekomen juga.

Ni ako cakap sedap-sedap ni mengikut citarasa anak tekak ako la ye.
Tapi klu kowang cuba dan rasa x sedap, so jangan salah kan ako. 
Ye la kan, citarasa tekak ako ngan tekak kowang, mana la nak sama kan ;-)

Kowang bole review menu dia kat sini k.


Tadaaaaa!!
Ni salah satu speciality menu derang.

Deja Vuu Cheese Cake Cravers. Wah nama tak agak-agak panjang kan..
Sedap juga! Kek eskrem. RM5 satu.


Dan ada 7 jenis perasa. So far yang ako dah try, Lemon Cheese Cake, Tiramisu, Chocolate Cheese & Strawberry Cheese. Semua nya sedap-sedap belaka. Enak hingga menjilat bibir... wwoopppssss :p

Klu kowang singgah terlalu kat depan kedai, cuba try rasa eskrem cake ni k ;)
Ako suka! Ako suka! Creamy nyummyy!!


Masa bila ntah kedai ni dah dipromosikan dalam rancangan JJCM TV3.
Ye la kan, ako ni kan lbh kurang sebulan lebih dah x ngadap tb.

Pape pun, selamat mencoba la ye kawan-kawan.
Ako sekadar berkongsi santapan, mana tahu kowang yang xde idea nak makan kat mana, boleh gak mencuba kat sini k ;)



Nota Jemari: alhamdulilah

Published with Blogger-droid v2.0.3

5 comments:

Ely Hasrul said...

hamboii sempat lunch hour g mkn jejauh.. cam besh gile duk kt bwh tu... kalu bwk sami mmg sesuai leh dia terbongkang hehe

AKO @ retna said...

Memang suka xtvt jjcm ni cuma dh lama tergendala..ni rs cam nk sambung blk hehe

shay said...

lapar la tengok masuk - masuk sini jerk nampak makanan dulu...

AKO @ retna said...

Hehehe..nnt kita tkr lain plk ye ;p

ROJAK said...

wah nampak sedap macam nak try tapi lagi best kalau ada yg belanja Rojak makan kat sana

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers