Followers

Thursday, June 27, 2013

Jom ke Jepang!

OK dah konpom dah sah!
Tak payah susah-susah nak buat visa untuk ke Jepun, effective 1 July 2013.

Hoyeee!!
Nampak nya peluang masih cerah.
Masih ada rezeki untuk ke negara matahari terbit.

Bila???
Hahhahaa tunggu!!

KUALA LUMPUR: Effective July 1, Malaysian nationals who hold ordinary biometric passports with an embedded microchip will no longer need to obtain a visa for a short-term stay in Japan.
The Embassy of Japan, in a statement Wednesday, said the Japan government introduced the measure as part of its celebration of the 40th anniversary of Asean-Japan's friendship and cooperation.
"This development is expected to further enhance the exchange between Japan and Malaysia with increased visits of tourists from Malaysia to Japan and increased convenience in business between the two countries," the statement said.
"Malaysian nationals who do not hold an ordinary biometric passport with an embedded microchip that is compliant with ICAO International Civil Aviation Organisation standards will remain advised to obtain a visa," the statement said. - Bernama

Nota Jemari: Terima kasih !

4 comments:

:: Cik Viva :: said...

Tak tau pulak nak g Jepun kena apply visa dulu, ingat g belah china sana je pakai visa..

anakomak said...

Cik Viva,

Visa ke jepun cam leceh sket..
Derang nak tgk buku simpanan kita.
Duit kena ada atlis dalam tu RM10k ..
Sebab tu bila derang mansuhkan visa ni, syukur sesangat! hehehe...


Biqque said...

so sila check passport anda, ada microchip ke tidak :)

CT Delima said...

Hai Awak.. :-)

ehh dengar mcm best kan teringin gak nak jalan2 kat negara tu.. bila nak gi nak ikuttt!!

hehehe berapa tahun tak masuk sini ek :p