Followers

Wednesday, June 5, 2013

Upgrade S2

Katanya samsung galaxy S2 dah boleh upgrade!
Katanya lagi, kira naik taraf je jelly bean la gitu.
Ermm apa jadah jelly bean ni pun ako x tahu.
Hahaha.... ako ni jenis malas nak amek tahu pasal-pasal IT ni.
Memang konpom buta IT pun.
Cukup sekadar ada henpon, bole sms, bole call dan bole amek gambar.
Itu je pun yang ako tahu pasal henpon.
Bab-bab apps, software ke memang ke laut la ye.

So, member ni bagi la satu link.
Link blog aman je pun.
Ko tak kenal aman?
Rugi! Rugi!
Dia ni memang tip top bab-bab IT.
Erkk x yah la citer pasal aman k.
Hahaha... jom kita baca apa yang aman tulis.
Bagi para pengguna yang menggunakan peranti Galaxy S2, pihak Samsung telah mula memperkenalkan kemaskini Android 4.1.2 Jelly Bean bermula penghujung minggu lepas, membolehkan anda menaik-taraf platform operasi anda dan menggunakan beberapa fungsi yang didatangkan bersama.
Yang seterusnya, kowang kena la baca kat blog dia sendiri ye. Kang lelebih kang, ako kena saman plak. Lebih lanjut, kowang leh view kat sini --- > http://amanz.my/2013/06/pengguna-galaxy-s2-sudahkah-naik-taraf-ke-android-4-1-2-jelly-bean/

Makanya, tergedik la ako pun godek henpon sendiri dan cuba update.
Terus terpampang ayat ni, "No available update!"
Ha amek ko! hahahaha ...

Pastu mengadu dumba la kat kengkawan seangkatan.
Kengkawan yang menggunakan khidmat samsung ni.
Sorang kawan ni suggest soh update guna apps KIES.
Ermm apa jadah plak KIES ni???
Klu KISS ako tau arr.. hahaha...

Ok takpe!
Setelah gigih mengoogle, akhirnya terjumpa la apps KIES.
KIES ni plak kita kena download dulu ye kengkawan.
Syyhh.... takpe kot ako download masuk pc opis kan?! huhu....
Now, dah download baru lah kita boleh upgrade.

YES!!
Sudah hampir 2 jam proses mengupgarde tapi masih la 40% sahaja.
Adoiyaiii.... berapa lama woi mau tunggu?!
So, kasi setel proses upgarde ni dan kita tunggu apa akan jadi pada henpon ako itu.

Tapi tapi bila dok baca komen orang, macam-macam bende x menjadi lepas upgrade ni, rasa cuak juga! Malah ada yang suggest, soh restore balik factory.
Erkk... agak-agak sumer khazanah dalam henpon akan hilang x ek?
Especially tang games candy crush tu.
Erk... level dia takkan back to start balik kan???
Arghh.... help help!!

OK la, pape pun kita tengok apa bakal terjadi pas ni.... *mode risau!

Nota Jemari: berdebar tunggu loading...

2 comments:

Janggel / Rain said...

wah entry gejet ilmiah!

Janggel / Rain said...

ops terkomen 2 kali. sory.