Followers

Tuesday, July 30, 2013

JJCM: Little Taiwan

Salam ramadhan lagi.
Dah 21 hari ye kita berpuasa.
Ada lagi seminggu lebih nak masuk hari raya kan.
So camne persiapan korang?
Semuanya dah ready ke?
Untuk diri ako, alhamdulilah rasanya cukup la kot apa yang dah ada tu.
Bukan nak raya sakan pun, ye dak!

OK meh nak share waktu berbuka kami tempoh hari.
Sebelum ni kami teringin nak makan makanan Korea.
So kami sepakat berbuka di Sweetree, Ampang.

Tahun lepas plak kita makan stimbot.
Malaya Stimbot menjadi pilihan.

Tahun ni memasing pakat nak 'terbang' ke Taiwan plak.
Kebetulan ada promosi kat groupon harga RM13 untuk satu set makanan, jadi kita pun cecepat je la grab.

Highlights
  • Ramadhan set meal with drinks at Little Taiwan.
  • Choose from special chili fish, KOU SHUI JI rice, apple curry chicken, or braised beef rice set.
  • Includes side dish of kurma,cucur, and acar.
  • Choose from calamansi basil seed green tea or calamansi basil seed red tea.

Bincang punya bincang, akhirnya pada 18 Julai 2013 kita selamat 'mendarat' di Little Taiwan Sphere, Bangsar South. Tak susah nak cari tempat ni, kalau korang tahu Kerinchi, ha gerenti jumpa punya la kedai tu.

Dalam promosi groupon tu, dia hanya ada 5 tempat je yang offer ramadhan set ni.
Salah satunya kat The Sphere, Bangsar South tu la.
Sebab senang nak ke sana dan tempat tu crowded sangat, so tu yang kita gi situ je la.


Very very the friendly staff kat situ.
Tempat pun bersih dan selesa.
Ruang di luar lebih luas.

Tak perlu risau, surau ada disediakan di bahagian bawah bangunan tu.

Ahli jemaah yang berjaya 'terbang' bersama-sama pada hari kejadian.

Camni la ghopenya set RM13 dari pembelian di groupon.

Ini adalah set Apple Curry Chicken.
Agak penuh ngan rempah ratus.
So, ako kurang menggemarinya.


Ini plak set Chilli fish.
Siyes memang sangat pedas!
Pedas tapi sedap!


Yang ini plak set braised beef rice.

Ermmm tak menepati citarasa ako langsung.
Bau daging yang sangat kuat.

Ako dah la kureng sket bau daging lembu yang lepas kena sembelih tu.
Memang x makan la.


Ini lah side dish nya.
Side dish of kurma,cucur, and acar.
Cucur dia sedap.
Ingat nak tapau cucur tu je tapi x jual plak coz dia sekali ngan set ramadhan tu.


Pastu kita tambah lagi makanan lain.
Ini nama nya Golden Yam Ball.
Harganya RM5.90


Kue teow goreng ni memang superb sedap!
Harganya RM7.90


Special combination.
Harga dalam RM14.90.
Ada cheese dalam nya.
Makan panas-panas memang menyelerakan.


Dessert - Snowy Ice (RM8.90)
Macam-macam perasa ada.

Kalau korang nak air suam, harga nya RM1.50.

Air yang kami dapat tu dah termasuk dalam pakej set ramadhan tadi ye.


Kenyang sudah.....
Eh ini gambar sebelum melantak.
Pape pun, tahun depan ke mana plak kita ye?

Nota Jemari: Selamat Berbuka buat kowang pembaca setia.

3 comments:

jarimanis said...

Selamat berbukaj ugak buat Ako :-)

ch@ said...

Ingatkan kakRet btl2 pi taiwan. KakRet tau x mn ada kedai korea. Kita bkn nk kedai mkn tapi nk beli sudu cam citer korea tu. Btg pjg. Eh?....sudu tu dia punya pemegang pjg. Tehehee...

watyz said...

makan besar!!! best2... :)