Teater: Mak Cun - Ako Tetap Ako

Teater: Mak CunSinopsis Teater MUZIKAL MAK CUN
Mok Cun semakin bersemangat untuk memasarkan bedak sejuknya ke persada dunia. Mok Cun mula menyedari bahawa pengalamannya sebelum ini ke Spain dan Bangkok mengajarnya bahawa pentingnya bahasa Inggeris. Lalu Mok Cun memaksa Pak Akob untuk membuka kelas bahasa Inggeris kepada semua orang kampung yang mahu menjadi usahawan, namun tidak semudah yang disangkakan.
Satu hari, kampung Kokdiang gempar dengan kepulangan Aton bersama kekasih barunya Justin, seorang lelaki mat saleh. Mok Cun terkejut Aton bawak balik lelaki mat saleh nak kenalkan pada Mok Cun untuk jadi menantu. Orang kampung mengutuk Mok Cun belajar bahasa Inggeris kononnya kerana nak bercakap dengan bakal menantu mat salehnya itu.
Seorang pegawai MARA, Encik Haidar turun ke kampung Kokdiang bersama Meor pegawai pemasaran MARA. Mereka mendapat tahu bahawa kampung Kokdiang ini dipenuhi dengan peniaga-peniaga yang mampu dibantu untuk menjadi usahawan desa yang berjaya. Mereka cuba memberi motivasi kepada penduduk kampung itu.
Haidar digelar ‘abang sado’ dan menjadi kegilaan anak-anak muda dikampung itu terutamanya Manisah kerana ‘ke-sado-annya’. Manisah terus mengubah selera kepada anak ikan pula. Berebut-rebutlah Manisah dengan beberapa orang kampung disitu untuk menambat hati abang sado itu termasuklah Atul.
Hmmmmm…bertambah kecohlah suasana kampung dengan konflik-konflik ini…
Mungkinkah Mak Cun akan menerima Justin?
Dan siapakah pilihan hati Abang sado?


Yeay.... tak sabar nak tengok!!
Mana yang belum beli tiket tu, masih ada peluang lagi tuk dapatkan tiket-tiketnya..

Jom korang kita jumpa "Mok Cun!!"

Nota Jemari: Mok cun Mok cun Mok cun lah....

No comments:

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.