, ,

ABIN LEMAS!!!

Hari kedua kat PD... gi mandi laut lagi tapi ako x join berenang sama. Ater ako lihat ombak sangat2 la memBESAR. erkk ngeri weii.... ako doa jgn la ada tsunami berlaku time tu. choiiii minta dijauhkan. Bila dah lihat ombak yang besar, awal2 ako dah warning adik ako x yah la bawa si ABIN tu mandi laut. Tapi dah tu anak derang kan so ikut kan aje laaa....

Tup tup baru je ako nak melabuhkan montot kat kusi rehat alih2 ako pandang kat pantai, erkk "abin HILANG??!!!!!"

aiyo..... tetiba je ombak besar datang dan x semena2 terbalikkan si ABIN yang waktu dah ready dalam kete merah dier. gurlpp.... gelabah la memasing kan. Mau tak nyaaa, klu pape jadi x pasal2 meraung sakan la masing2 kan. ishhh choiiiii choiiiii......

Bila ABIN dah muncul terus je meraung budak tu. erkk gurlppp klu ako jadi camtu pun ako meraung sekuat hati. Ngeriii weiiii!!!!

Kowang tengok la tu menggigil kesejukan dan ketakutan budak tu dibuatnya. Alaahaiiii sian dier. Tak pasal2 dia fobia kejap dengan air. Harus la ako pujuk dia kasi diam, sumbat je ngan botol. Setel masalah. hehehehe...

Mak apak eh jangan citer la kan. Derang mmg tengah gian nak mandi laut so derang teruskan la juga niat mandi-manda itu. Sudahnya ako jadi bibik la kejap jagakan si ABIN tuh. huhuhu....

bibik pun bibik la kan...

Nota Jemari: x dapat kubygkan klu pape happen masa tu... erkk
Share:

2 comments:

  1. ayooo suspender betul le ko ni..selamat x pe2...phewwww

    ReplyDelete
  2. eee maunya x suspender... ngeri weii... kezut memasing tau..

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.