Followers

Monday, September 28, 2009

'Burung Kasawari' di pantai PD???

*entry b4 ni terpaksa ditangguh atas sebab meloading yang sangat2 melembab..

Lama eh kowang tunggu sambungan entry raya ako? muahhahaha saja kasi lambat2 sket. Bak kata si shai, biar kowang LEMAS sama dengan entry mandi manda ako kat bawah nih. Sepatutnya ada satu lagi entry pasal mandi manda tu tapi atas sebab loading yang sangat2 terkedek2, maka ako teruskan aje la ngan entry yang ini. Ye ye... tetiba ako TERjumpa ngan burung kasawari di pantai port dickson. Jauh betul si burung tu terbang. Mungkin mencari udara pantai pulak kot. Ye la asek berkubang dengan udara mesin2 kat bandar tuh. :-D

Ntah datang dari mana, tiba2 ajer muncul di laman pintu hotel ako. Bukan 'sekor' tapi berekor2 plak dibawanya. Eh jap jap 'burung kasawari' mmg ada ekor ek? muahhaha... psstt jgn marah nooo :p

Taadaaaa tu dia segerombolan keluarga 'burung' datang berlabuh di pantai port dickson. Ambooi2 kusangka kan berdua tapi ghope2nyer diheret pulak 'burung-burung' kecik bersama2. Nasib laa kowang beraya kusajikan air seben up sajo la ye. Nak hidangkan kuih muih ketupat rendang sumer, alamat mana pulak mau cari tgh2 pantai tu kan. So, apa yang ada kowang santapkan aje la kan.

psstt lenkali kasi warning awal2 sket. Nak terjah eh? Haaa camtu la gaya nya klu datang secara mengejutkan. hehehhe....

si ABIN klu jumpa owang pertama kali, mmg cam 'jakun' la sket kan. Maunya dia nak senyum, sengih or bergurau2 ngan kowang. Jangan harap laaa.... Klu lelama mungkin ada peluang la nak beramas mesra ngan dia yang skrg ni molot becok kan main lagi. Saket tinger ako klu time dia memekak betul2 kat tinger ku yg tomei itu. adOoooiii.......

Tengkiu la ye sebab sudi gak beraya ngan ako kat tepi pantai. hahhaa nak ajak beraya kat tepi kolam erkkk ntah bila la kan. heheheh So pasni jangan serik2 ye datang beraya lagi.

ehem... amboi2 sepupu cik linda kita tu, kan main lagi eh posing sakan. Tahu arr mau glamerkan diri kat blog kitorang nih.. pssttt pasni sok kak long linda ajarkan buat blog ye.. hahahahha.

"kak long , kak long, BLOG tu apa??"
erkkk jawab la kowang ye...

Nota Jemari: mood nak tandang beraya cam 'kureng' sket...

2 comments:

Kasawari said...

ni first time aku meraya kat tepi laut woi.. taun dpn kita raya dalam laut plak.. ha ha

anyway thanks ret dan abin sefamily..

AKO said...

hahhaah dalam laut??? psstt dalam kolam je x leh eh :p