,

Raya ke-2 - Rumah keenam

Penat betul beraya kan... Asek makan makan makan.. alahaaiii konpom memboncit je pewot memasing. Kali ni beraya ke umah uwan uteh plak. Dapat makan nasi. Wah kan main lagi derang melantak nasi. Ye la kan, time2 raya camni mmg payah la nak jumpa nasi berlauk. Paling2 pun musti dihidangkan lemang, nasi impit, mi sup...etc.

Amboiii budak2 tu x nyabar2 nak kira duit raya. Iskkk teringat zaman ako kecik2 dulu. Sonok gak bila dapat duit raya. Al-maklum time2 camni je kita leh pegang duit yang banyak. Psstt owang2 'matang' cam ako ni dah x leh dapat duit raya lagi ker? erkkk agak2 sape ek sudi bg duit raya tuk ako? Alaaaa..... ako kan SINGLE lagi mmg patut tau dapat duit raya juga. muahahaha...

Pas kutip duit raya, eh silap pas jeles tgk derang kira duit raya, kitorang ke umah yang ketujuh plak. Tak jauh dari umah uwan uteh. Ala umah anak uwan uteh je pun. Pastu last umah kitorang serbu umah mertua cousin ako tu plak.

Mmg membusat je rasa pewot ni... adussssss..... Pas raya mau naik berkilo2 nih. erkk gurlppp!!!

Nota Jemari: esok mau sambung raya
Share:

2 comments:

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.