,

Raya ke-2 - Rumah kelima

Lepas ke umah Tok Andak, kitorang ke umah Mak Lang pulak. Wah ramai nya sepupu sepapat ako balik beraya tahun ni. Oooo ini plak umah sedara belah arwah MAK. Yang sebelum2 ni kitorang banyak beraya ke umah sedara belah arwah ABAH.

Cousin ako merangkap anak bongsu mak lang baru je pas bersalin. Comei nya tengok baby tu. Sangat halus, kecik dan ringan.. erkk mmg la ringan kan. hahaha Tapi masa ABIN baya2 baby tu takde plak ako rasa halus camtu sekali. Naik seram gak masa ako dokong baby tu. Adussss takot kang silap pegang, erkkkk naya anak owang tuh. Best nya dokong baby... erkk bila la ek dapat buat baby sendiri?? hahahaha *bengong!*

Ermmm bila dah balik situ, konpom la kena jumpa ngan sumer cousin2 ako yang rata2 nya ramai lelaki. Dan yang pasti wah x pasal2 dapat soklan2 cepumas. Sowang demi sowang bertanyakan soklan yang sama. Alahaaaiii.... mmg saja la derang tuh. Aiyo, kowang tunggu je la ye.

ermmm sumer nya dah ada keluarga sendiri. Ni yang kadang2 cam malas je nak balik kampung. huwaaaaaa jelesssss sehh.... erkk gurllpp!!

Nota Jemari: asal ek musti ada soklan camtu??
Share:

6 comments:

  1. wah wah dokong baby tu dah sajak, so bila lagik? *larikkkkk hehehe

    ReplyDelete
  2. tunggu laaaaa.... *ketuk meja*

    ReplyDelete
  3. lalalalal....alallalalala...lalalalal

    ReplyDelete
  4. psstt ko tu bila mau tambah anak lagi?? lalalalalalala :p

    ReplyDelete
  5. Tak leh lagi....tak muat keta arrrr....

    ReplyDelete
  6. eleh.... tmbh lagi sowang kecik jee.... sementara nk tgu dia membesar konpom ko sempat lg leh tkr kete :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.