Followers

Monday, September 21, 2009

Raya ke-2 - Rumah ketiga

Lepas beraya kat umah Tok Tam, kitorang ke umah Mak Long Enon plak. Tapi masa kat sana x sempat pula nak bergambar sebab ada tetamu lain tengah beraya sekali kat situ. Jadi memasing punya keMALUan sangat2 la tinggi waktu itu.

Dari situ kitorang terus menuju ke umah uwan tercinta *chewahh...poyo je kan* Wah kali kedua berturut2 tau ako balik kampung beraya. Cam pecah rekod gitu.

Kata sudah sampai kampung kan... Maka wajib la bergambar atas tangga umah uwan tuh. Semalam bergambar berdua je, arini kasi tangkap beramai2 pulak. Wah ni klu sumer sepupu sepapat ako balik serentak ni, gerenti meriah! Konpom x muat sumer dalam gambar nih. Ater memasing pun dah 'BESAR' panjang kan. muahahahha.....

Ako paling suka gambar nih. Klasik gitu.... Ibarat gadis kampung rasa nya. muhahaha... *pasan*

Posing jangan x posing.... Kamera yang lelain siap ada gambar uwan dan pakcik ako yang turut sama nak join kitorang berposing. Wah.... tingin juga derang ek.... hahahaa.. Tak sabar mau cilok gambar dari kamera kakak ako nih.

Walau nampak mcm meriah tapi takkan sama kemeriahan itu waktu zaman kita kecik2.. betul tak cousin2 ako??!!!

Nota Jemari: bila la leh gather sumer sekali kan???

4 comments:

Sis-Lin said...

seronok nyee cun minah kg tu..hahahaha

P/S: aku bru blk dr uma mak,mak ngah aku dtg,lotih ko..mmg lotih..huhuhu

AKO said...

heehhe sekali sekala jadi minah kampung.. hahaha...

lotih eh.. sok lagi lotih bila kitrg datang serbu ramai2 kat umah ko :p
get ready la ye hehehe

Tok Bond said...

Ni aku nak marah ni....apasal gambo aku tak nampak...? ko sengaja kasik cover ngan daun tu ek?

AKO said...

aha mmg sajo je.. ahahhaha ater ko yg mau lelebih glamer kan... tu pasai ako tarak mau gambo ko lelebih kat blog ako muahahha :-D