,

Raya ke-2 - Rumah ketiga

Lepas beraya kat umah Tok Tam, kitorang ke umah Mak Long Enon plak. Tapi masa kat sana x sempat pula nak bergambar sebab ada tetamu lain tengah beraya sekali kat situ. Jadi memasing punya keMALUan sangat2 la tinggi waktu itu.

Dari situ kitorang terus menuju ke umah uwan tercinta *chewahh...poyo je kan* Wah kali kedua berturut2 tau ako balik kampung beraya. Cam pecah rekod gitu.

Kata sudah sampai kampung kan... Maka wajib la bergambar atas tangga umah uwan tuh. Semalam bergambar berdua je, arini kasi tangkap beramai2 pulak. Wah ni klu sumer sepupu sepapat ako balik serentak ni, gerenti meriah! Konpom x muat sumer dalam gambar nih. Ater memasing pun dah 'BESAR' panjang kan. muahahahha.....

Ako paling suka gambar nih. Klasik gitu.... Ibarat gadis kampung rasa nya. muhahaha... *pasan*

Posing jangan x posing.... Kamera yang lelain siap ada gambar uwan dan pakcik ako yang turut sama nak join kitorang berposing. Wah.... tingin juga derang ek.... hahahaa.. Tak sabar mau cilok gambar dari kamera kakak ako nih.

Walau nampak mcm meriah tapi takkan sama kemeriahan itu waktu zaman kita kecik2.. betul tak cousin2 ako??!!!

Nota Jemari: bila la leh gather sumer sekali kan???
Share:

4 comments:

  1. seronok nyee cun minah kg tu..hahahaha

    P/S: aku bru blk dr uma mak,mak ngah aku dtg,lotih ko..mmg lotih..huhuhu

    ReplyDelete
  2. heehhe sekali sekala jadi minah kampung.. hahaha...

    lotih eh.. sok lagi lotih bila kitrg datang serbu ramai2 kat umah ko :p
    get ready la ye hehehe

    ReplyDelete
  3. Ni aku nak marah ni....apasal gambo aku tak nampak...? ko sengaja kasik cover ngan daun tu ek?

    ReplyDelete
  4. aha mmg sajo je.. ahahhaha ater ko yg mau lelebih glamer kan... tu pasai ako tarak mau gambo ko lelebih kat blog ako muahahha :-D

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.