Followers

Tuesday, September 29, 2009

Raya@Shah Alam

Salam raya lagi.. Ini raya malam jumaat lepas. Ako dan cousin melepak ke shah alam. Ekceli ako x tau plak yang kakak ako awal2 lagi dah wat permintaan mau makan western dekat itu umah. Sesampai jer kat sana, wah kitorang cam terkejut jap la sbb hidangan beraya malam tu sangat2 la spesel. Makan western ko!!!

Nyummyyy sedap.. kalah makan kat restoran. Oh ye makcik sedara ako tu mmg terror masak memasak. Ater nama pun dia berCATERING bersama laki nya. Bila dah ke umah owang yang pandai masak memasak ni, kena la wat permintaan makan makanan yg sedap2 kan. Memang rugi la weiii pada kowang2 yg cancel last minit mau join beraya aritu. *sila rujuk kepada cousin2 ako*

Malas mau citer panjang.. Jom layan makanan2 yg terhidang pada malam itu.


Macam-macam ada... Menu utama mmg la western kan. Pastu ada plak permintaan nak makan cekodok cicah sambal petai. Wah wah kemain lagi kan owang yang mengORDER macam2 tu kan. hahhahaa..... ehemm, agak klu makan kat kedai x dapat makan berulang2 byk kali mcm tu kan.

Ada kue teow tomyam

Ada bubur kacang merah. Merasa gak ngidam ako nk makan bubur kacang merah camtu. Sedappppppppppp hingga menjilat ibu jari.


Tengok la muka2 yang kekenyang kegembiraan melantak sakan malam itu. Buat cousin ako yang jauh di mata dekat dihati, psstt kowang jangan jeles eh.... hehehe Len kali kita gather2 mcm tu lagi. Kasi owang len lak masak sedap2.


Nota Jemari: ako aim nak beraya ke Rawang nih.. alo alo owang rawang... hehehe

6 comments:

kuIna LadyInRed said...

bubur pulut itam tu saya suka...

AKO said...

ye ye lebih sedap klu santan tu lebih2 lagi hehehe

kunadzri said...

aduh... terasa kelazatan makanan2 tu semua menusuk tekak uncle... kurang nnti point poser 6...

Tok Bond said...

Aaaaa....ya...ya...rawang sini ...over!...kasi setting...kasi setting....kasi tau hari...over....

Blushwax said...

Eid Mubarak sis!
Wah banyaknya makanan.......pesta perut!

AKO said...

Uncle,
hehehe oo uncle tgh buat poser 6 yek skrg nih...

Tok BOnd,
tungguu.... nnt kitrg roger2 area rawang yek :p

Blush,
hehehe salam lebaran to u too dear ;-)