,

Raya@Shah Alam

Salam raya lagi.. Ini raya malam jumaat lepas. Ako dan cousin melepak ke shah alam. Ekceli ako x tau plak yang kakak ako awal2 lagi dah wat permintaan mau makan western dekat itu umah. Sesampai jer kat sana, wah kitorang cam terkejut jap la sbb hidangan beraya malam tu sangat2 la spesel. Makan western ko!!!

Nyummyyy sedap.. kalah makan kat restoran. Oh ye makcik sedara ako tu mmg terror masak memasak. Ater nama pun dia berCATERING bersama laki nya. Bila dah ke umah owang yang pandai masak memasak ni, kena la wat permintaan makan makanan yg sedap2 kan. Memang rugi la weiii pada kowang2 yg cancel last minit mau join beraya aritu. *sila rujuk kepada cousin2 ako*

Malas mau citer panjang.. Jom layan makanan2 yg terhidang pada malam itu.


Macam-macam ada... Menu utama mmg la western kan. Pastu ada plak permintaan nak makan cekodok cicah sambal petai. Wah wah kemain lagi kan owang yang mengORDER macam2 tu kan. hahhahaa..... ehemm, agak klu makan kat kedai x dapat makan berulang2 byk kali mcm tu kan.

Ada kue teow tomyam

Ada bubur kacang merah. Merasa gak ngidam ako nk makan bubur kacang merah camtu. Sedappppppppppp hingga menjilat ibu jari.


Tengok la muka2 yang kekenyang kegembiraan melantak sakan malam itu. Buat cousin ako yang jauh di mata dekat dihati, psstt kowang jangan jeles eh.... hehehe Len kali kita gather2 mcm tu lagi. Kasi owang len lak masak sedap2.


Nota Jemari: ako aim nak beraya ke Rawang nih.. alo alo owang rawang... hehehe

Share:

6 comments:

  1. ye ye lebih sedap klu santan tu lebih2 lagi hehehe

    ReplyDelete
  2. aduh... terasa kelazatan makanan2 tu semua menusuk tekak uncle... kurang nnti point poser 6...

    ReplyDelete
  3. Aaaaa....ya...ya...rawang sini ...over!...kasi setting...kasi setting....kasi tau hari...over....

    ReplyDelete
  4. Eid Mubarak sis!
    Wah banyaknya makanan.......pesta perut!

    ReplyDelete
  5. Uncle,
    hehehe oo uncle tgh buat poser 6 yek skrg nih...

    Tok BOnd,
    tungguu.... nnt kitrg roger2 area rawang yek :p

    Blush,
    hehehe salam lebaran to u too dear ;-)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.