,

Bila derang jadi bengong....

Ni just aksi-aksi derang bila tengah boring. Melepak kat umah tukang masak berejam. Owang melepak kat ruang tamu, tapi derang sumer pakat melepak kat dapur. Kata pun pegi umah tukang masak kan. So harus la kita melepak kat tempat dia 'bekerja'. Cantek la dapur ko mat.. Luas.. sejuk mata memandang. Klu ko soh ako tido kat situ pun ako rasa konpom nyenyak ako membuta... wakakakaa....
Oooo yang ni la oven yang tukang masak slalu guna tuk buat kek or kuih muih buatan beliau.. "ooo camtu ghoep oven tukang masak ye!!"
hehehehe

Kata pegi umah tukang masak kan, so lepas satu, satu makanan yg kitorang kena sumbat masuk molot. Memang kenyang laaaa..

Kisah makan2 disudahi dengan secawan kopi.. burlpp alhamdulilah.

Nota Jemari: dah dah esok smbg citer lain lagi
Share:

1 comment:

  1. ya..ya..ni pun tgh minum kopiO panas makan ngan biskut raya ngeeee...

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.