Followers

Saturday, March 6, 2010

Weight Management Workshop

Jam 7.45 pagi dah terpacak kat Lanai. Sempat online kejap hapdet status kat FB. Bekfes ngan ryn dan sri kat cafe. Kelas suppose start 8.30 tapi biasa la kan mana2 kursus pun musti akan start lambat sikit.

Tengok tajuk musti kowang dah dapat agak ako attend kursus apa kan! Ye ye kursus pasal kesihatan dan keBERATan. hahhahaa... Ekceli last minit plan nak attend kursus ni. Tapi memang x sia-sia! Really enjoy da course.

Speaker/instructor adalah Kevin Zahri. Kowang ingat x dulu ako pernah mention pasal dier ni? Hahhaha kali ni dapat gak attend talk yang dia handle. WOW, best!! Eheh ako baru add dia kat FB, laaaa dia sebaya ako ghope nyer.

Bersemangat dia bagi talk kat kami sumer. Banyak "lawak" buatkan kelas tu mmg enjoy laa. Kelas ni memang sempoi, kira more to soal jawab. So, ko leh tanya pape jer soklan kat dia. Memang x kedekut ilmu la. Cara dia sampaikan talk pun rileks jer. Takde la ko nak stress tahan ngantuk ke hape. Dari mula sampai akhir, memasing mmg khusyuk belajar sesuatu dalam kelas tu..

Ekceli ako tengah saket pewot. Dok tahan2 saket sempat la jugak hapdet status kat fb. Waktu tu tengah tea break. Ingat nak lelapkan mata kejap tapi sudahnya, sakan kat fb terus x pasan masa itu emas. Continue la kelas balik.

Saket belakang citer, posing tatap mahu ceria.
Sri, Azryna n me.

Ryn, ako n kak zila

What is your bodytype?

Ectomorph
Delicate build
Flat chest
Fragile & Lean
Lightly Muscled
Small shoulder
Thin

Mesomorph
Athletic & hard body
Hourglass shape (female) or rectangular shape (men)
Excellent posture
Gain muscle easily but gain fat more easily than ectomorph

Endamorph
Soft body
Underveloped muscles
Round physique
Difficulty in losing weight
Gain muscles easily

So kowang punya body jenis yang mana satu???? Renung-renungkan la ye! :p

Ako jenis yang ujung sekali kah??? Erkkkk gurlppp ngeri!! Taaakoottt.... Adusss kena kurus! Kena kurus! chaiyok chaiyok!

Sempat la posing sama Mr Kevin. WOW, i like!!
Opsssss jangan plak ada yang jeles or maghah tengok gambar tu ek.. hahahaha

Lady of JASM is having fun with dieting program.

Lets start the evening session with eksesais. Yeehaaaa yok kita masuk gym!! Pepetang elok la kasi eksesais sket kan. Klu dalam kelas kang ada yang tahan ngantuk plak. Al maklum lepas makan lunch la katakan.

Sumer khusyuk dengar taklimat dia.

Macam-macam info eksesais yang sesuai dia ajar kami.

Jom kita eksesais dulu ye kengkawan!

Dah abes sesi senaman, kita buat sesi bergambar plak.

Yup, u're the best!
Banyak info yang kami dapat.
Alaaamak pasni kena gigih la kira kalori yang patut diambil kan.. ;-)

\
Ladies photo with Kevin Zahri.

Mereka yang bersungguh-sungguh menjaga kesihatan dan keBERATan.


Nota Jemari: mampu kah?

8 comments:

kenwooi said...

looks like a fun workshop! =D

kenwooi.com

AKO said...

yup, it was much fun ;-)

BelalangDewa said...

awak tu bukannya gemok sangat. tak payahlah masuk workshop kurus badan.. masuk workshop kereta rosak sudahlah...

AKO said...

wakaka.... workshop kete ghosak piginya.. cesssssss :p

ala BD, ini utk cara hidup sihat gak... cara pemakanan kita.. cara kita amalkan cara hidup yg sihat... bukn belajar pasal gemuk je ;)

akpfapaf said...

erehem2...manja gmbr2 ko dgn kevin..xde yg jeles ke??? hehehee

AKO said...

wkakakakakak bkn salah ako eh... dia yg bergambar begitu...

ada owang jeles ker? hahha.... jangan salahkan ku... jangan salahkan ku... :p

ch@ said...

eleh, kakRet suka sebab instractor nye, cuba bg yg sebaliknya, mesti melepek semacam je :)

AKO said...

wakaakaka pandai nyer :p