Followers

Thursday, April 29, 2010

Korea Trip: CO'OP Residence Hotel, Soping TIME!!

Dah kenyang....
Dah selamat sampai SEOUL..
Check-in dulu hotel.
Hotel kat SEOUL yang kami nginap takde la besar mana pun tapi boleh la dekat ngan town juga la. Klu kowang pernah tengok citer2 korea, style hotel kami ni macam ko sewa sebuah bilik yang lengkap dengan bilik air dan dapur. Kecik tapi padat!!

Nama pun 'residence'... so konpom la cam konsep rumah/bilik sewa gitu. Walau kecik tapi tatap selesa. Ako suker. Bayangkan klu ko kena tgl kat situ, duduk lak sowang2 , ha memang sesuai la menyewa bilik/umah macam nih.

Tak sabar dah nak masuk bilik. Penatttt!!! Kat sini ramai gak owang msia datang menginap. Or dengan kata lain memang tempat foreigner tinggal la.

Ako bayangkan kunci pintu dia macam dalam drama2 korea tu. Ala yang derang pakai code lock je tu.. Tapi berangan je la kan.. Konpom la lock macam tu mahal nak mampos. Hotel mcm ni simple klu buat lock mcm tu memang kelaassss laa. Tapi cam nyusahkan juga kan sebab nak kena hafal code lock la plak hahahaa...

Masuk-masuk ko dah nampak sinki ala2 area dapur gitu. Lorong kecik je tu. Belah kiri plak toilet yang amat2 sempit tapi ala ko mandi pun sowang2 so apa jadah nak toilet besar2 kan.

Katil memang selesa sangat2... Ingat dah masuk bilik boleh la terus rehat dan membuta tapi malam tu takkan ko nak melepaskan peluang tuk SOPING!!! 

Yahooo jom kita sopingggg!!! 

Dukacita sungguh, ko nampak bangunan kat belakang tu??? Ha tu adalah pasar DONGDAEMUN untuk bersoping tapi boleh plak malam tu ia ditutup. Eh, beriyer2 ako nak jejak kaki kat dalam bangunan tu lepas layan drama korea tajuk 'prince.... erkk lupa lak tajuk drama tu..

Bertambah kecewa sebab area situ hanya bole soping baju2 sahaja. Barang souvenir sangat2 payah hendak jumpa. Dengar citer klu nak soping macam2 patut ke pasar NAMDAEMUN. Emm ok ako dah mula kecewa malam itu sebab apa yang dicari2 tak juga jumpa. Nyesalllll tak jalan sendiri malam tu. Ye la bak ako kata awal2 lagi, bila dah sejuk beku macam tu, nak jalan2 pun rasa 'berat' dan malas. Alahaaaiiiiii ruginyaaa!!

Nota Jemari: tapi.. tatap juga la dapat belikan kowang souvenir yang x seberapa.. Sowi ek, tu je yang termampu dek uwang dan tenaga serta masa.

8 comments:

ch@ said...

kakRet yg gebu's, upppsss...! ala tgk gmbo kakRet ni pun dah rasa cam pi Korea...hahaha! syok²

AKO said...

hahah kdg2 sonok berkongsi pengalaman dan citer ngan orang lain... bak kata omputih, 'sharing is caring' kan...

ch@ said...

yups, btl tu kakRet, sok² kalo dpt jejak kaki kat sana lak, leh la calling² kakRet, mau pigi mana :D bila la agaknya tu kan? miahaha!

AKO said...

hehhehe pasni kita cam target nk g negara omputih lak.. coz negara owang cina ni dah 2 negara, so cukup2 ar... ada org ajak g negara owang india, gurlpp erkk cam x sanggup taakoott :p

churalliya said...

ini trip sendiri ke? sue pun ada apply ke korea bwh tajaan JPA, tapi tak dpt.. :(

join je contest tu.. gmbr tu seeloknya ada gmbr diri sendiri + pemandangan..

cpt korek gmbr2 tau..

AKO said...

hi sue,
ni trip sendiri2 pakai pakej agen..

btw ok ni tgh cari gmbr2 menarik nih.. tunggu eh hehe

yastro said...

Co,op...kat Yangpeong klau x salah saya...dulu pegi pun ojt jeerr..huhuhu..

AKO said...

yastro,
hhehe tu la kita bukan tahu pun nama area kat sana..