, ,

Korea Trip - Lunch 2nd Day

Lunch time!!
Jauh ok perjalanan kami dari tempat bear nak ke Mount Sorak plak lepas ni. So kena lah isi pewot dulu kasi kenyang kan.

Ok ni kira tempat makan ketiga la kan. Macam seghope jer kan kedai-kedai makan kat sana. Jangan ditanya, ako memang tak tahu area mana kah itu. Yang pasti menu kali ni berunsurkan seafood.

Harus bergambar sebelum melantak. Masih tatap makan berulamkan serunding. Kali ni makan seafood stimbot. Perghhh marbeles!! Pasan tak meja kami berempat pasti terasing dari mereka sumer.

Side dish kat sana memang dah satu kewajipan kot. Sama je kan klu kowang pasan la. Cuma kali ni dia hidangkan ubi keledek goreng. Perghh sedap sampai nak minta tambah. Ikan bakar dia pun sedap gak. Kimchi masam mmg ako kureng gemar sket. Erkkk tak reti nak explain ghase kimchi tu tapi memang masam arr. Nama pun derang dah wat cam jeruk kan.

Yok kita makan stimbot seafood. Fresh lagi... Macam biasa ako tetap telan tauhu.. Tak leh makan seafood banyak2 sangat. Kang mula la gatal2 satu badan. Eh, sejak bila lak ako alergik ngan seafood ek??? erkkk

Wah, tak agak2 derang sumer melantak. Memasing begitu kshuyuk menikmati hidangan tengahari itu.

Dah kenyang... burlpp.. Tak tahu la gula apa yang dia bagi. Ako tak makan tapi klu x silap cam berangin sket gula tu.. "Eh murshi, tu gula perasa apa ek??"

Nota Jemari: makan makan.. kan dah kata... mana nya nak mengempis
Share:

7 comments:

  1. larat jugak ko telan makanan dia kan ekekeke

    ReplyDelete
  2. semua sedap sedap... hahahaha
    korea... saya nak pergi jugak!!!

    nanged u. Want to listen Siti Nurhaliza sings Chinese songs? nang this!

    ReplyDelete
  3. wanie,
    harus kang kebulur

    IyouweBlog,
    hehhe tq ok ok

    ReplyDelete
  4. ok la tu kakRet, mengisi perut sebelum memulakan perjalanan kembali, kimchi makanan fav. heroin full house :D

    ReplyDelete
  5. eee kimchi masam... x suker :p tp klu yg fresh sedap plak..

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.