,

Korea Trip - Part 1

Salam sumer,

Malas nya nak hapdet... Penat so kepala hotak pun cam 'beku' jap. Tak leh nak pikir ayat-ayat yang sesuai tuk wat entri korea nih. Tapi hati tergedik2 nak gak hapdet. So ako hapdet juga la ye mana-mana yang patut. Or ako tempek gambar je la.. hahahhaa....

Ako gi trip Korea kali ni ngan si Murshi ni ha. Ekceli plan pun secara mengejut. Gi matta fair terus je beli tiket. Memang dah lama tingin nak gi Korea dan alhamdulilah tercapai gak hasrat tu ek. 

Naik cathay pacific je pun. Murah sket tapi harus la kena transit kat Hong Kong dulu. Sebab kan CP nih hong kong yang punya.

Takde la boring 3 jam setengah perjalanan sebab ko leh layan movie or dengar lagu kat atas flight. 

Alhamdulilah dapat jugak makanan MUSLIM atas flight. Ye la kan CP nih flight cino so awal2 lagi dah alert nak MUSLIM food. 

Makan time. Sangat-sangat menyelerakan. Makan sampai kenyang coz dah ada kat Korea, susah nak dapat makanan MALAYSIA.

4 of US. Mana-mana pegi especiallay time MAKAN, harus la together-gether.

Kat airport HK sempat lagi kitorang soping barang Disney. Belum pape dah nak ngabihkan duit. hehhe

Ok, time to fly to South Korea.

Setel hari pertama. Flight dari KLIA to HKIA jam 5:40 pm until 9:00 pm. Transit kat HKIA selama 3 jam. Pastu flight dari HKIA ke Korea jam 12:50 am sampai 4:10 pagi (waktu Korea). Peringatan, waktu korea adalah sejam awal dari waktu Msia. Jam 6 pagi dah terang benderang macam jam 7, 8 pagi.

Perjalanan dari HK ke Korea, memandangkan malam kan so ako membuta aje la dalam flight. Syiokkkk giler  tido je. kroHhhhhhhh.....

Nota Jemari: sambung esok
Share:

7 comments:

  1. hoh...beznye!! nk pegi jugak (",)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dah selamat kembali.... banyak cerita tu nanti.

    ReplyDelete
  3. cik selipar,
    hehehhe jgn x gi tau hehehe

    Tok,
    insyallah... cuba sedaya upaya tuk hapdet

    ReplyDelete
  4. waaa untung dah sampai korea

    welcome back

    eh sudah back kan?

    hahahha

    ReplyDelete
  5. wanie,
    yup dah balik dah pun hehehe

    ReplyDelete
  6. yeay...slmt pulang ke tanah air kakRet...

    ReplyDelete
  7. ch@,
    tq tq hehehe aaucccoommmmmm adehh selsema plak skrg nih..

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.