,

Korea Trip - Seagull Cruise

11 April 2010
Jam 3:10 pagi waktu Malaysia kami tiba di airport Incheon, Seoul Korea.
Cuaca ketika itu lebih kurang 5 darjah celcius. Sejuk jangan cakap la. Ditambah plak lagi dengan tiupan angin subuh. Perghhh menusuk ke tulang kalbu. Gigillllll........................

Suasana pagi di sana. Matahari mula terbit. Cantek sesangat pemandangan ketika itu. Kami menunggu di tepi pelabuhan sementara menanti waktu gate dibuka untuk menyeberang menaiki cruise.

Melayan perasaan seketika waktu itu.

Awal pagi di pelabuhan. Kami owang pertama sampai di sana. Amek kesempatan berposing sakan. Angin pagi, sejuk usah cakap lagi arr tapi masa tu masih boleh tahan lagi sejuk nya tu.

Kegembiraan tidak terkata. Yeehaaa akhirnya sampai jua ako ke situ. Yeah, im in KOREA!!!

Atas cruise tu kowang leh bagi makan kat seagull. Banyak ok!! Tapi make sure kena la hati-hati masa nak bagi makan tu kang x pasal2 jari kowang lak yang kena gigit hehehe... Makanan seagull ni kopok udang ala-ala double decker tu. 

Ingatkan atas cruise tu ada bendera MALAYSIA tapi hahaha berangan je la kan. Bermula lah perjalanan yang menyejukkan di sana. Memang mencabar. Sekali-sekala mmg lah bole tahan sejuknya tu tapi tak sampai soploh minit ako ghase cam dah beku pipi, mulut, tangan dan kaki ako. Kabarnya tahun nih musim sejuk adalah yang paling panjang dan lama sekali. Untung juga kan kira dua musim ako leh rasa, WINTER & SPRING.. Yeehaaa syiokk wooo!!

Nota Jemari: sejuk panas sejuk panas.. suhu badan pun x menentu, bole demam dibuatnya.
Share:

9 comments:

  1. sangat menyeronokkan...beruntung kakRet dpt jejak kaki ke sana. kite ni layan citer korea je la. citer alfred kakRet :D

    ReplyDelete
  2. hehe.... ala tu pun ada rezeki leh arr g sana..
    xpe mana tahu one sweet day rezeki ch@ pllak ke sana kan.. ;-)

    ReplyDelete
  3. kena baca nie..bukan apa parent nak pi melancong ke korea gak tidak lama lagi...

    syokkk ke pi sana?

    ReplyDelete
  4. has,
    sonok mmg sonok tp penat ya ampun ehehhee... alamakk nmpk gaya kena cecepat hapdet la ek ehehe

    ReplyDelete
  5. wah beznye...nk g jugak

    ReplyDelete
  6. cik selipar,

    klu ada peluang, jgn lepaskan tau ;-)

    ReplyDelete
  7. wah!! so nice the sunset in Korea...:)

    ReplyDelete
  8. tumpang tanya...jauh tak dr airport ke port nie..kalau jalan kaki (ng budak2)? lepas tu sampi ke port sblh saan, naik ape ke bandar seoul?

    tq

    ReplyDelete
  9. jauh la juga nak gi port nih.. naik bas gi bandar seoul.. tapi masa naik cruise ni, x terus gi seoul, singgah area nami island.. so kira stay kat area luar bandar la gitu.. :-)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.