,

Nuffnang BANNED klu klik iklan sendiri!!

Dear Nuffnangers,


As you might already know, there are 2 different types of campaigns from Nuffnang: Metered (mCPM) Campaigns , which pay according to the number of visitors who see the ads; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.

It has come to our attention that certain groups have been committing click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. Do note that this act is an abuse of our Terms & Conditions under Section 6.

Banner ads are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, and not for the intention of earning extra money. Should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as we'll only be able to sell ad spaces on blogs with no click fraud record.

Our system is capable of tracking these illegal actions which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for committing this offence. However, as the number of bloggers who commit this selfish act has been growing in an alarming rate within our community, we're forced to be more vigilant and will take necessary action to ensure our other members of the community who do not engage in such act to suffer in the long run.

If you are aware of any of your friends or anyone who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly advise them to refrain from doing so, as bloggers who are caught engaging in click fraud activities will be punished severely, either by suspension or termination.

Thank you for your attention.

Cheers
Blogger Relations Department
Nuffnang Sdn Bhd

Nota Jemari: So pasni jangan gatal2 nak klik iklan sendiri. No wonder la cepat je kowang nya duit mencanak naik ek, sbb klik iklan sendiri kah?? ermmmm *bluwek*
Share:

6 comments:

  1. kak tul ke tak leh clik sendiri?
    sy baru je letak add nuffnang tuh
    ade gak la klik sendiri..
    tak leh ekk?

    ReplyDelete
  2. Betul tu yatt,
    nanti klu derang dapat trace, kena blacklisted dr nuffnang terus... ;-)

    so rajin2 la klik iklan kat blog kengkawan eh klu nmpk TQ

    ReplyDelete
  3. silap la ret..klik sendiri blh..tp dgn intention ko btl2 minat kat iklan tu..kalo klik dgn niat nak duit cepat tu yg derang banned tu...

    ReplyDelete
  4. ye la tapi mostly mana de org klik sbb minat kat iklan, sumer org klik sbb nk duit, lagi satu mana dia nak tahu ko klik sbb minat kat iklan dia.. camne dia nak trace???

    ReplyDelete
  5. Pembetulan yeaa....aku tak terlibat dalam ini konspirasi okeyyy....tak kuasa nak klik2 sendiri...tak bess, org lain klik kan baru besss....ahaks..koo punya dah byk ke, penat juga aku klik kalau akelan koo muncul....

    ReplyDelete
  6. hahahahah mat,
    ko msk sini ada iklan ko klik je tau!! Ako punya x byk.. bole la beli sesuap nasi hehe :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.