Followers

Monday, August 16, 2010

Catatan Ramadhan: Hari Keenam

Salam,

Pepagi dah buat hilang mood.
Ingat pagi ni nak kuar umah awal.
Tapi malang tak berbau.
Lagi sekali tayar si putih pancit daaaaa....
Adusssss..... memang dari bersemangat nak gi keje terus hilang mood.

Umah ako ni nak ke jalan besar adalah azab sekali.
Tambah-tambah sejak jalan utama tu dah dibesarkan, memang agak payah sket la nak melintas apatah lagi nak menahan teksi di pagi-pagi yang penuh sesak itu. Silap haribulan memang tercongok jer la kat tepi jalan raya.

Jenuh juga la dok pikir camne nak gi keje.
Nak tukar tayar sendiri, ermmm memang konpom la tak larat tapi lebih kepada tak reti pung. ehhee.... Pastu terpikir kawan nan satu nih. Kebetulan dia dok kat area umah ako. Idok le rapat sangat tapi dah alang-alang dia keje kat opis ako juga, so gigih la ako cari no tipon beliau. Dan akhirnya dapat juga! Phewwww selamat dapat bantuan juga. Walau terpaksa la keLAMBATan arini kan tapi syukur kat kawan itu kerna sudi menumpangkan ako di pagi hari.

Ermm... apa la citer si putih kat umah tu.
Feninggggg.....

Nota Jemari: Klu laaaa......

5 comments:

Intan said...

Ooo itu ke sebabnya ko tipon pagi2 ye... syian ko. Ko tukarkan ajer si putih tu ngan 'warna' lain. Sure tak pening dah lepas ni.. hik hik hik..

AKO @ retna said...

Intan,
Tengkiu so much for da help..
really appreciate it!! You save my life semalam ehhehe ;-)

Aanas said...

apa kata carikan siputih kawan, cari lah si merah ker, si biru ker si silver ker... takpun urban platinum pun jadikler..

AKO @ retna said...

aiyooo mana lak nak cr duit lebih nak cr kan kawan tuk putih nih?

Intan said...

No problemo! :)