,

Catatan Ramadhan: Hari Keenam

Salam,

Pepagi dah buat hilang mood.
Ingat pagi ni nak kuar umah awal.
Tapi malang tak berbau.
Lagi sekali tayar si putih pancit daaaaa....
Adusssss..... memang dari bersemangat nak gi keje terus hilang mood.

Umah ako ni nak ke jalan besar adalah azab sekali.
Tambah-tambah sejak jalan utama tu dah dibesarkan, memang agak payah sket la nak melintas apatah lagi nak menahan teksi di pagi-pagi yang penuh sesak itu. Silap haribulan memang tercongok jer la kat tepi jalan raya.

Jenuh juga la dok pikir camne nak gi keje.
Nak tukar tayar sendiri, ermmm memang konpom la tak larat tapi lebih kepada tak reti pung. ehhee.... Pastu terpikir kawan nan satu nih. Kebetulan dia dok kat area umah ako. Idok le rapat sangat tapi dah alang-alang dia keje kat opis ako juga, so gigih la ako cari no tipon beliau. Dan akhirnya dapat juga! Phewwww selamat dapat bantuan juga. Walau terpaksa la keLAMBATan arini kan tapi syukur kat kawan itu kerna sudi menumpangkan ako di pagi hari.

Ermm... apa la citer si putih kat umah tu.
Feninggggg.....

Nota Jemari: Klu laaaa......
Share:

5 comments:

  1. Ooo itu ke sebabnya ko tipon pagi2 ye... syian ko. Ko tukarkan ajer si putih tu ngan 'warna' lain. Sure tak pening dah lepas ni.. hik hik hik..

    ReplyDelete
  2. Intan,
    Tengkiu so much for da help..
    really appreciate it!! You save my life semalam ehhehe ;-)

    ReplyDelete
  3. apa kata carikan siputih kawan, cari lah si merah ker, si biru ker si silver ker... takpun urban platinum pun jadikler..

    ReplyDelete
  4. aiyooo mana lak nak cr duit lebih nak cr kan kawan tuk putih nih?

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.