Followers

Monday, May 9, 2011

Bila internet dah IDOP tapi..

Hujung minggu...
Mana lagi klu bukan lepak kat umah jer.
Layan tibi...
Layan tenet..

Ako paling suker layan drama-drama korea kat KBS.
Drama The Thorn Birds ni kowang leh layan setiap hari Rabu & Khamis jam 9 malam.
Sebab tak puas kan dapat tengok 2 hari je, tak sabar-sabar nak tunggu sambungan nya, maka jenuh la cari kat tenet, nak layan online punya.

Jumpa!!

Bila dah jumpa maka gigih la dok layan tengok drama ni secara online.
Tengah asyik tengok drama ni, alih-alih terbenti plak.
erkk... huwaaaaa....

Ghope nya connection internet terputus plak tetiba.

Bila pakai berukben ni, nak cari line internet amat la payah sekali.
Macam-macam gaya dah buat untuk naikkan line liputan connection nya.

Bila pakai berukben ni, kena pastikan loading meningkat sebanyak 100++kbps baru la kelajuan melayari internet akan meningkat juga.

Kesian!

Bukan takmoh pakai wifi kat umah.
Tapi berukben lagi senang nak dibawa ke mana-mana klu ke luar kota ya ibuk-ibuk sekalian.

Bukan tak pernah daftar line tenet yang lain.
Ada!
Tapi bila sekali modem nya rosak, dah malas ako nak tukar yang baru.

Walau teruk sekali pun, ako tatap sayang kat berukben yang satu nih.
Mungkinkah satu hari ako akan bertukar berukben???

Nota Jemari: .. bila suka sesuatu, ako akan pastikan ianya berkekalan sampai akhir hayatnya!

4 comments:

ch@ said...

berapa ye pakej nak guna broadband sebulan kakRet? hihiii, hari tu guna, tapiii mrABi dah masukkan streamix. berfikir nak connect cemana time pantang nanti.

AKO @ retna said...

heheh depdns la..
ada yg RM98, ada yg RM100++

akak amek yg RM98 punya...

tapi risiko berukben ni, line nya la.. takut kat kg susah nak dapat :)

AdanyaKauUntukku said...

ila pakai P1...
ari tu cam bullet train lajunya
skrang cam ciput cedut

AKO @ retna said...

biasa la tu ila..
awal2 kena la tunjuk kemajuan sket..
bila dah lelama br tunjuk taring haha