Friday, June 10, 2011

Delicious

Semalam gi jenjalan makan kat area Midvalley.
Sesaje je pun.
Orang dah ajak, kita ngekor je la kan.


~pic from delicious website~

Kali ni kita cuba plak makanan kat Delicious.
Dengar kata sedap!
Banyak dah cawangan dia.
Yang kat midvalley ni salah satu cawangan dia la.

Jom kita layan makanan yang kami order semalam.

~ButterScotch Shake  - RM9.90~

Memula tengok ghope air ni cam x menarik jer.
Ala-ala macam air durian belanda gitu.
Tapi sekali dah minum, pergh!!
Marbeles OK!

Suka makan kek butterscotch yang kat secret recipe?
Ha camtu la lebih kurang rasa air dia.
Memang puas arr minum.

~Lime Juice - RM11.90~

Lime juice ni agak masam la juga.
Tapi jangan risau coz derang ada sediakan sekali air gula.

~Root Beer Float - RM8.90~

Yang ni sama je rasa macam kita minum kat A&W.

~Spicy Seafood - RM24.90~

Nampak macam biasa-biasa jer.
Tapi bila makan, sedap nyaaa.
Cukup segala rasa.

~Fish Burger - RM22.90~

Burger ikan ni bukan ikan dory ye.
Ikan dia ranggup. Macam ayam goreng.
Isi dia tebal. Puas la juga makan.

~Thai Beef Salad - RM27.90~

Ni lebih kurang macam kerabu mangga.
Cuma kelainan nya, salad ni dihidangkan bersama daging.
So, kowang leh pilih nak masak daging tu secara 'well done or medium cook'.

Portion yang agak banyak juga la untuk seorang makan.
Daging pun dipotong slice besar-besar juga la.

~Cheese Macaroni - RM21.90~

Klu minat cheese, leh try yang ini.
Memang 100% rasa cheese semata-mata.

Sedap?
Mesti la sedap.
Ako amek rasa sket dan letak atas roti burger tadi.
Perghh sedap juga, tambah-tambah sebab roti burger tu pun ranggup.

~Chocolate Brownies - RM11.90~

Ni salah satu dessert yang kitorang makan.
Ermm agak keras brownies nya.
Tapi puas sebab walnut dia besar2.
Creme ceklat tu memang pekat dan perghh tak dapat digambarkan kesedapan nya!

~Scones - RM9.90~

First time ako cuba makan.
Cicah scoone tu dengan krim dan jam yang dibagi sekali tu.
Best! Lemak berkrim heheh.

~Sticky Date Pudding - RM12.90~

Paling sedap dessert yang ako rasa la so far.
Kek tu macam muffin cake. (maybe mmg muffincake la kot)
Letak la coffe sauce plus aiskrim.
Perghhhh!!

Konpom nikmat yang tak terhingga.
Kowang patut cuba tau!

Banyak lagi makanan-makanan yang lazat kat situ.
Tapi tak larat la nak order sumer kan.
Mana tahu, ada rezeki makan kat situ lagi, harus ako cuba yang lelain plak k.

Pada yang nak cuba, kowang leh pegi kat :-

Lot G(E)-011 & G-001,
Ground Floor, Mid Valley City,
Lingkaran Syed Putra, 59200 kl
Tel: +603 – 2287 5770

Nota Jemari: Enjoy!

10 comments:

  1. retna
    dah lah nak diet
    tapi bila tgk butterscotch tu..erk......

    ReplyDelete
  2. food looking nice, but price quite expensive ha.. :)

    ReplyDelete
  3. yatt,
    yup try la

    ken,
    yup pricey la sket situ :)

    ReplyDelete
  4. Not too bad the food here from my own experiences been here.

    ReplyDelete
  5. right?!!
    the food id marbeles...
    i like!

    ReplyDelete
  6. aiyooooo...dr siang td mulut Yana asyik kaya..'Kak Ret makan kat delicious..mahal Mak' eeeeeee

    patut le mahal..deco dan menu dia..ermmm ilang diet aku!!!!!

    ReplyDelete
  7. psstt owang banjer arr hehhee

    ako tukang ngap je punggg :p

    ReplyDelete
  8. Great man.. Awesome interesting post...

    Thanks for share

    absolut vodka 100

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.