,

Nombor ekor sape ni???

AKo ni bukan jenis suker nak memarah tak tentu hala...
Nak jadi PEMARAH, ishh memang jarang sekali.
Nak soh jadi incredible HULK sampai badan tukar jadi kaler hijau, takkan punya!
Tapi bila ada orang dok nak marah ako tetiba, opkos kadang-kadang boleh ajer ako bertukar wajah serta merta.

Tak suker laaa!!

Kisah nya camni.
Dua hari lepas la kot...
Tetiba satu sms dengan no yang x dikenali masuk lam inbox henpon.
Nombor tak dikenali, konpom dan pasti ako malas nak layan.
Maka, sms beliau idok le ako balas.

So, pagi ni dengan aman menDRIVING ke opis,
alih-alih ada bunyi henpon.
Kelam kabut, OK!
Iskk... mengganggu sungguh konsentrasi i nak memandu.

Dalam kelam kabut nak cari henpon, sempat la juga dok jengah sape empunya gerangan yang dok call pepagi buta ni.

DAMN!!
No yang tak dikenali..
Ok, konpom klu sms pun ako malas nak jawab, apatah lagi nak menjawab tipon.
Biarkan ia berlalu pergi..

Pastu kan pastu kan, ako dapat sms berbunyi begini;

"Salam, Knp sy call x nak jawab? Msg pun x nak bls..Knape?"

Ako tak pasti sms tersebut berbaur marah atau sekadar soalan yang nyata.
Tapi opkos bila ako baca, ako naik marah!

Paham-paham sendiri la ye.
Sudah la no ko takde lam list phone ako.
Pastu ko bg mesej tanpa pengenalan diri.
Alih-alih ko nak soh ako jawab panggilan dan sms ko!!

Whatever!
Ako hari-hari dah... !
(erkk iklan japsss....)

Ako pedulik hape klu kowang nak marah sebab ako memang takkan layan nombor-nombor yang bukan dalam list phone ako.

So, pelisss arr....
Ako malas sungguh nak layan orang-orang yang x dikenali.
Tak kira la ko kenal ako ke sebelum ni.
Yang pasti, bila mana nombor ko takde lam listphone ako,
otomatik ako takmoh layan sms or panggilan ko!!

Mungkin la klu ko kenalkan diri dulu,
ako akan layan...
MUNGKIN!!

Dan klu sms itu berbaur salam perkenalan,
ermm... alamak, ahkak ko ni dah malas nak salam salam kenal.
Takde minat dah nak berkawan sana sini.
Cukup la kengkawan yang ada skrg ni.

Harap-harap, pada si pemanggil yang x dikenali,
jangan putus asa, cuba la berkenalan dengan orang lain plak ye!

Whatever!
Ako hari-hari dah!
(woopsss... iklan lagi daaa)

Nota Jemari: pelisss... no more tears!
Share:

4 comments:

  1. salam ret..
    memang kurang sopan kan..

    akak ada gak terangkat no x dikenali, tapi sungguh pissed off kalo dia tetiba tanya.. sapa ni.. akak tanya balik, awak yang call no saya takkan awak tak tahu saya sapa..

    ReplyDelete
  2. hehehe...
    ala kak, saya ni bukan pe kak,
    kdg2 mls nak layan panggilan2 yg berbaur nak berkenalan nih..

    hehehe dah letih arr kak nak bersalam2 kenalan nih..

    pastu,
    betul la kan, saya x reply sms tu mean paham2 sendiri je lakan.

    ReplyDelete
  3. hehehehe.
    termengah-mengah aku baca.
    marah beben0r gemaknye.. .
    ",)

    akuFARA?

    ReplyDelete
  4. cik fara,
    ko semput ek....
    nak obat tak :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.