Followers

Thursday, June 16, 2011

Singapore Trip: Shopping Day 1

Masih hari pertama..
Lepas lunch nasi beriyani, opkos memasing dah tak sabar-sabar nak wat xtvt menyoping!
Soping kat mana lagi klu bukan kat Orchard.
Konon-konon nya kan Singapore skrg tgh ada BIG SALE.
Teringin juga la nak tengok ada beza kah harga klu nak dibandingkan ngan KL.

Dari Kallang mrt, kita kena tukar kat inter-change di City Hall.
Pastu amek 'north south line' MRT untuk ke stesen Orchard.
Tak jauh, dalam 2 stesen je pun.
Sebab kita beli kad yang harga $10 so tak tau la exact amount setiap hentian.

Jalan-jalan kat orchard sampai lewat malam.
Shoping dari satu kedai ke satu kedai.
Dari satu soping mall, ke satu soping mall yang lain.

Jalan-jalan pilih mana yang berkenan.
Eh... ako tak soping sangat pun.
Mana yang berkenan saja yang dirembat.
Tapi mostly bukan untuk ako pung.
Beli sesuatu untuk budak-budak kecik dalam famili je.

Jalan dari ujung ke ujung.
Eh tipu la...
Larat ke nak 'ukur' jalan dari ujung ke ujung.
Baru jalan sket je dah terasa kesaketan.
Dah tua gamaknya.
Kaki dah tak 'kuat' macam muda mudi skrg.
hhaha.. 

Ha... kan dah cakap.
Mana larat weii....
Harus melepek je ako kat situ.

Ako tak soping mana.
Yang sakan bersoping, tu ha kak aidah anak beranak.
Memang salah satu tujuan dia ke sana pun sebab nak SOPING!!

psstt... owang takde duit, camni la..
Duduk je la tepi ye nengok orang berDUIT ngabihkan duit mereka.
heheheh... jadi laa....

See see...
Macam-macam kak aidah soping.
Katanya sumer untuk baju raya anak-anak.
Perghhh!!

Ako??
Ermm.. mampu beli yang ini je la.
Itu pun ako seplastik, kawan nan satu seplastik.
Kebetulan pulak, kami soping tempat yang sama.

Ok la tu daripada takde.
Nak juga merasa menyoping kat sana.
Kan?!

Agak-agak kowang,
kowang sanggup tak mengabihkan duit kat sana?

..bersambung..

Nota Jemari: bila soping, idup nyawa haha

3 comments:

AdanyaKauUntukku said...

jawapannya tidakKkkKkk..
kecuali yang berbaloi
tapi adakah? ha hah a

Sis-Lin said...

kalau aku kan..eeeerghh x sanggup weiii...mmg ar sale..tp duit tu boleh guna untuk ke depan..huhuhu walaupunnnnnnnnnnn TERlebih! hu hu hu

AKO @ retna said...

ila,
ada ada tapi erkk berbaloi ke ek? hehe

lin,
hahhahaa ye ye betul!
psstt tapi kdg2 rambang mata gak, terlepas jgk soping hehe