, , ,

Singapore Trip: Shopping Day 1

Masih hari pertama..
Lepas lunch nasi beriyani, opkos memasing dah tak sabar-sabar nak wat xtvt menyoping!
Soping kat mana lagi klu bukan kat Orchard.
Konon-konon nya kan Singapore skrg tgh ada BIG SALE.
Teringin juga la nak tengok ada beza kah harga klu nak dibandingkan ngan KL.

Dari Kallang mrt, kita kena tukar kat inter-change di City Hall.
Pastu amek 'north south line' MRT untuk ke stesen Orchard.
Tak jauh, dalam 2 stesen je pun.
Sebab kita beli kad yang harga $10 so tak tau la exact amount setiap hentian.

Jalan-jalan kat orchard sampai lewat malam.
Shoping dari satu kedai ke satu kedai.
Dari satu soping mall, ke satu soping mall yang lain.

Jalan-jalan pilih mana yang berkenan.
Eh... ako tak soping sangat pun.
Mana yang berkenan saja yang dirembat.
Tapi mostly bukan untuk ako pung.
Beli sesuatu untuk budak-budak kecik dalam famili je.

Jalan dari ujung ke ujung.
Eh tipu la...
Larat ke nak 'ukur' jalan dari ujung ke ujung.
Baru jalan sket je dah terasa kesaketan.
Dah tua gamaknya.
Kaki dah tak 'kuat' macam muda mudi skrg.
hhaha.. 

Ha... kan dah cakap.
Mana larat weii....
Harus melepek je ako kat situ.

Ako tak soping mana.
Yang sakan bersoping, tu ha kak aidah anak beranak.
Memang salah satu tujuan dia ke sana pun sebab nak SOPING!!

psstt... owang takde duit, camni la..
Duduk je la tepi ye nengok orang berDUIT ngabihkan duit mereka.
heheheh... jadi laa....

See see...
Macam-macam kak aidah soping.
Katanya sumer untuk baju raya anak-anak.
Perghhh!!

Ako??
Ermm.. mampu beli yang ini je la.
Itu pun ako seplastik, kawan nan satu seplastik.
Kebetulan pulak, kami soping tempat yang sama.

Ok la tu daripada takde.
Nak juga merasa menyoping kat sana.
Kan?!

Agak-agak kowang,
kowang sanggup tak mengabihkan duit kat sana?

..bersambung..

Nota Jemari: bila soping, idup nyawa haha
Share:

3 comments:

  1. jawapannya tidakKkkKkk..
    kecuali yang berbaloi
    tapi adakah? ha hah a

    ReplyDelete
  2. kalau aku kan..eeeerghh x sanggup weiii...mmg ar sale..tp duit tu boleh guna untuk ke depan..huhuhu walaupunnnnnnnnnnn TERlebih! hu hu hu

    ReplyDelete
  3. ila,
    ada ada tapi erkk berbaloi ke ek? hehe

    lin,
    hahhahaa ye ye betul!
    psstt tapi kdg2 rambang mata gak, terlepas jgk soping hehe

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.