, ,

Baju Kak Limah atau baju Kak Gayah??

Sedih!

Mood beraya terus jatuh merundum!
Sejajar dengan jatuhnya indek KLCI kita pada ari ni.

Terduduk!
Terkesima!
Terkedu!

Yang mampu hanya lah
MERAUNG!!

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Yang depan baju lama.
Baju raya tahun lepas.
Ako soh ikut saiz baju yang depan tu.

Tapi cuba lihat hasilnya.
Baju belakang sepatut jadi baju raya untuk tahun ni.
Bape inci dah perbezaan kelebaran dan kebesaran baju itu??!!

Tension!!

Cer bayangkan klu tang ketiak je dah jelas perbezaan nya,
klu dipakai harus la dah ghope pinjam baju kak limah gaya nya.
Gedobos sudah.

Huwaaa tension!!
Bukan selai tapi dedua helai ako hantar, ghope gitu juga dia jahit.
Adoiyaaaiii takkan nak beli baju lagi?
Melayang lagi RM dibuatnya.

Sadis..
Tergamam.

"awak, kita nak baju baru, peliss!!"

Nota Jemari: time2 gini teringat kat arwah MAK. Klu arwah ada, konpom dia dah tolong oter balik.. al-fatihah ;(
Share:

10 comments:

  1. huhuhu.. confirm kena pangkah tailor tu di masa depan kan?

    ReplyDelete
  2. adoi...camne ni? tailor ni dia baru pes time jahit baju ke? kesilapan yg takleh diterima ni..dah bgtau dia? patutnya dia kena repair free la kan? mana bleh dia buat dono jek...iskk

    ReplyDelete
  3. makkkk aihhhh! smpai mcm tu skali beza jahitan dia. mcm nk sabotaj ko je ni... huhuhu bertabahlah...

    ReplyDelete
  4. Ret, hantar kat mana ni Ret? medan mara ke? erin penah terkena masa hantar kat medan mara dulu...
    sekali hantar buat ok...dua kali hantar...hancur terus...
    so, dah lama pangkah tailor yg kat medan mara tu...

    now beli ready made jelah..sonang citer...

    ReplyDelete
  5. ok lah tu
    sikit je
    baju kurung kan...
    kalau baju kebaya ye nampak ketara.....

    jgn spoilkan mood raya anda!!

    ReplyDelete
  6. aiks, dah bagi baju contoh pun tak boleh ikut ukuran? pelik betulla tailor mcm ni. drpd hari tu kakRet ni problem baju raya, sabar je la kakRet. raya haji buat baju lagi ;)

    ReplyDelete
  7. fatt, bdk @ john, erin, ch@ & ila...

    nampak gaya nya kena pakai baju thn lepas je laaa.... alaaa frust sebab baju yang nak pakai tu orang special bagi... sedih ni huhu!!

    tailor lama tapi mybe dah byk2 tu dia bleh tersalah ukur la gamak nyaa..

    lepas raya br nak htr oter balik, coz klu htr skrg konpom dia buat x cantek punya.. Takut rosak je kang baju tu..

    ReplyDelete
  8. Aiiikkk! Ini machan kaaa..?!!

    Aiyo! Ammaaa! Areee! Areee!

    Sabar! Sabar Retna..

    Baru 2 ari lps kawan kat Penang hangennn sbb baju melayu hubby dia terKECIKKK.. marah betol dia.. berasap2 kat FB wall.. sian dia..

    ReplyDelete
  9. Oeya,
    takde rezeki nak melaram di pagi raya...

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.