Followers

Tuesday, August 23, 2011

Baju Kak Limah atau baju Kak Gayah??

Sedih!

Mood beraya terus jatuh merundum!
Sejajar dengan jatuhnya indek KLCI kita pada ari ni.

Terduduk!
Terkesima!
Terkedu!

Yang mampu hanya lah
MERAUNG!!

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Yang depan baju lama.
Baju raya tahun lepas.
Ako soh ikut saiz baju yang depan tu.

Tapi cuba lihat hasilnya.
Baju belakang sepatut jadi baju raya untuk tahun ni.
Bape inci dah perbezaan kelebaran dan kebesaran baju itu??!!

Tension!!

Cer bayangkan klu tang ketiak je dah jelas perbezaan nya,
klu dipakai harus la dah ghope pinjam baju kak limah gaya nya.
Gedobos sudah.

Huwaaa tension!!
Bukan selai tapi dedua helai ako hantar, ghope gitu juga dia jahit.
Adoiyaaaiii takkan nak beli baju lagi?
Melayang lagi RM dibuatnya.

Sadis..
Tergamam.

"awak, kita nak baju baru, peliss!!"

Nota Jemari: time2 gini teringat kat arwah MAK. Klu arwah ada, konpom dia dah tolong oter balik.. al-fatihah ;(

10 comments:

Mya said...

huhuhu.. confirm kena pangkah tailor tu di masa depan kan?

AKO @ retna said...

tu arr.... sedih nih..

fatt said...

adoi...camne ni? tailor ni dia baru pes time jahit baju ke? kesilapan yg takleh diterima ni..dah bgtau dia? patutnya dia kena repair free la kan? mana bleh dia buat dono jek...iskk

bdk2 @ John said...

makkkk aihhhh! smpai mcm tu skali beza jahitan dia. mcm nk sabotaj ko je ni... huhuhu bertabahlah...

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Ret, hantar kat mana ni Ret? medan mara ke? erin penah terkena masa hantar kat medan mara dulu...
sekali hantar buat ok...dua kali hantar...hancur terus...
so, dah lama pangkah tailor yg kat medan mara tu...

now beli ready made jelah..sonang citer...

AdanyaKauUntukku said...

ok lah tu
sikit je
baju kurung kan...
kalau baju kebaya ye nampak ketara.....

jgn spoilkan mood raya anda!!

ch@ said...

aiks, dah bagi baju contoh pun tak boleh ikut ukuran? pelik betulla tailor mcm ni. drpd hari tu kakRet ni problem baju raya, sabar je la kakRet. raya haji buat baju lagi ;)

AKO @ retna said...

fatt, bdk @ john, erin, ch@ & ila...

nampak gaya nya kena pakai baju thn lepas je laaa.... alaaa frust sebab baju yang nak pakai tu orang special bagi... sedih ni huhu!!

tailor lama tapi mybe dah byk2 tu dia bleh tersalah ukur la gamak nyaa..

lepas raya br nak htr oter balik, coz klu htr skrg konpom dia buat x cantek punya.. Takut rosak je kang baju tu..

Oh Oeya said...

Aiiikkk! Ini machan kaaa..?!!

Aiyo! Ammaaa! Areee! Areee!

Sabar! Sabar Retna..

Baru 2 ari lps kawan kat Penang hangennn sbb baju melayu hubby dia terKECIKKK.. marah betol dia.. berasap2 kat FB wall.. sian dia..

AKO @ retna said...

Oeya,
takde rezeki nak melaram di pagi raya...