Followers

Friday, December 23, 2011

Kes Henpon plak!!!

No pertama datang nya dari  ---------> 019-3234415

"Helo.....!! Helo!!!.... Sabri ada??!!!" ---- dengan nada yang kuat dan nyaring..
"Salah nombor!!"

klik.. letak!

No kedua datang nya dari ----------> 06-3877855

"Helo, may i speak to Dahlan, pls?!!" ---- dengan nada yang berbau berlagak sket..
"Wrong number!"
"Eh ni bukan nombor Hj Dahlan ke?" ----- tetiba lak ko tukar slang melayu kan...
"BUKAN!!!"

klik letak!

No ketiga datang nya dari ----------> 017-3785224


"Helo, ni sape.... ??"
"Awak sape?"
"Erkk.... bole cakap dengan ------ lupa lak nama orang tu..
"SALAH NOMBOR!!!"

klik letak!

Eeeee geram nyaaa ako!!
Dua tiga hari ni asek salah nombor je yang tipon..
Ni sape yang gi 'jaja' nombor tipon ako ni????!!!!
Bengong betul arr.......

Pastu ada sambungan lagi dari nombor pertama tu.
Dia hantar sms plak.
"Askum? Bolh tanya awk sapa ye. mf la."

Haaaaa???!!!!
Tadi ko nak cakap dengan Sabri.
Pastu bole lak ko hantar sms tanya ako sape????
Takde maknanya ako nak layan sms ko.

Tu yang ako malas betul nak jawab tipon bila nombor-nombor yang tak dikenali appear kat skrin henpon ni.

Nota Jemari: pertama sore cam laki tua, kedua sore cam makcik tua, ketiga sore cam budak remaja. ermm adakah mereka saling mengenali??? Gurlpppp!!!

12 comments:

Oh Oeya said...

Pulokkk! Sabar Retna ya..
Ade2 sajer yg menyentapkan jiwa..
Sian awak..

AKO @ retna said...

tu laa...
aisssh...
sabar sabar!

erkk tersedak lak en sabar tu kang :p

Ely Hasrul said...

anak beranak kot tu ako.. hishh

aku pong baru2 nih dpt kol dr maxis katanye, tengkiu sbb buat payment. pala hotak aku blum lg bayo, patu dia kata tak payment last mth.. saja nk ingtkn tis mth punye. patu dia sebut amount pn dh salah.. tp dh xkol2 lah pastu. pompan yg kol, kalu kol lagik mmg aku pi komplen kt maxis.. hishh

AKO @ retna said...

itu laaa....
apa motip ntah...

ni klu ada lagi mmg nak kena maki arrr ni..

Lily Riani said...

konsiprasi!?!??!?!??!

AKO @ retna said...

Lily,
tu laa .. ntah la ek!!

ako yg konpius nih :p

AdanyaKauUntukku said...

aiyooo
macam2 masalah skrang yek
ari tu fb
ni hp no plak..

ila pun kadang2 takot nak angkat no yang tak kenal..

tapi kadang2 nombor tu nombor hp..
tapi sebenarnya tu dia org call dari public phone...

mana lah tau kan..emergency
nak tak nak..angkat lah gak..

AKO @ retna said...

ha tu la pasal..
yg kita ni takut emergency ke hape kan...

alih2 kena mcm ni..
tak ke geram dibuatnyaa!!

cikyatz said...

kita pon kene jugak cam ako..leh lak nk ckp ngn cik sukur..geram jugak..org ckp salah nombor..dia leh ckp ag..cik sukur mane??..bongek betul mamat sengal tue..geram jek..tah sape2 je skrg nie wat2 salah no pulak..

AKO @ retna said...

cikyatz,
tu arr.. ntah2 org cuba curik 'line' kot....

fatt said...

aku kan, klu naik nombor2 aku tak kenal ni mmg aku tak jwb lelagi klu nombor henpon. klu penting dia sms jela ckp dia tu sape so aku akan return call klu aku kenal. sbb apa aku particular, sbb aku tak jaja no fon aku kat sebarang org so aku takkan angkat klu nombor tu takde dlm list aku...hahaha...at times aku rasa tepon ni menyemak..bleh? sms je sudah sbb aku malas nak halo2 dlm tepon

AKO @ retna said...

fatt,

hahahaha ako pun ekceli malas betul nak layan no2 yg x dikenali..

sama mcm ko la, klu dia rs penting dia sms n mention nama, then ako return la call dia balik..

klu takde pengenalan, nan ado la ako nak halo2 balik kan :p