Followers

Thursday, July 4, 2013

Gathering MSJBOX

Sape tak suka makan kan!
Semua orang suka makan.
Lagi-lagi kalau dapat makan FREE heehe!!
K.A.M.I.E pun camtu juga.
Seronok kalau dapat makan reramai.
Meriah gitu!
Makanya, diwar-warkan lah cadangan untuk buat jamuan makan-makan.

Derang ni, klu sebut je pasal makan, laju je bagi jawapan.
hahahaa....
Pung Pang pung pang, maka semuanya setuju tuk buat makan-makan kat umah en Junaidi dan Puan Karni.

Hoyeeee!!
Tempat dah setel!

Ermm tapi makanan nya, sape nak masak?
Takkan nak cater?
So bincang punya bincang, kita setuju tuk buat konsep pot luck!

Baguss!!!

Tarikhnya pulak?
K.A.M.I.E setuju untuk buat hari Sabtu, 29 Jun 2013.
Ha elok sangat la tu kan.
Semua warga Johor dan Kelantan memang akan meramaikan lagi bandaraya kolumpo ini.

Sesak, OK!!


Berbalas-balas wassapp, 
berhari-hari berbincang, akhirnya tibalah masa yang dinanti-nantikan.
Memasing dah excited.
Yang jauh dalam perjalanan, yang dekat pun tak bergerak lagi.
Hahaha...
Katanya majlis bermula jam 12.30 tghari.
Jam 1 ako dah terpacak kat bawah umah.

"Jun, sila turun tolong hangkut botol-botol air ni" ... tak sampai 5 minit tuan umah muncul macam superman. Hahahaha.... 

Masuk dalam umah, dah ada tetamu rupanya.

"Hai Romzi, hai Amai!"

Sempat la menjamah sesuap laksa sarawak sebagai pembuka selera.
Perbualan antara ako dan romzi sampai la bab kesesakan lalu lintas. 
Terus teringat hari itu memang jalan di mana-mana mengalami kesesakan yang amat teruk sekali.
Lantas terburu-buru ako kluar umah sebab mau menjemput En Sodep plak.

Iklan jap : "Sodep, kita dok cari-cari link blog awak, tetiba kita terjumpa blog laaaamaaa awak yang dulu. hehehee....." --> http://sodep.blogdrive.com/

Iklan lagi: "Eee rindunya kat blogdrive!! Arghh blogdrive kita dah takde.. huhu...rindu entri lelama.sob sob!"

OK, jom sambung balik.
Amek mood, pelis!


Kiki pun tiba bersama dua orang anak buah dia yang malu-malu kucing.
"Sorry kiki, coz x sempat nak borak lelama. Kita kena kuar dulu!"


Sementara ako di jalanan, mereka pun sampai.
Konpom KECOH dan GAMAT!
AKo PASTI!
hahahaa...... 


Dan kami pulak melepak sekejap di TS sambel menanti kan orang paaaaaalinggg jauh tiba!


Sampai semula ke tempat kejadian lebih kurang jam 5.30 petang.
Erkk.... tengok makanan pun dah tgl saki baki.
Mentedaghah betul derang ni.
Hahahaahaa... 

video


Dan tetiba bermula la situasi nostalgia menyelubungi suasana.
Tuan umah menyajikan rancangan TERHEBAT abad ini!!
Video kenangan K.A.M.I.E bercamping, berbuka puasa, bersunat....
erkk.. eh?

video


Mengimbau kenangan lalu.
Gelak tawa!
Seloka di hari raya..!

Kutuk mengutuk, itu sudah PASTI!
Yang paling happy, bila tengok perkembangan anak-anak.
Dulu cinonet je, skrg dah besar panjang!

Arrghhhhh... rindu kan kenangan itu!


Seb baek takde drama air mata.
K.A.M.I.E happy.
Mereka gumbira ... 
Semua orang ceria!


"Yang keck sudah membesar..
Yang bujang sudah menikah..
Yang muda semakin tua..
Yang belum kawen , cepat2 le der...."

Hahahaha i like yang ayat akhir tu Sis Lin.

Terima kasih semua kerna merealisasikan gathering ini.

Nota Jemari: Jumpa time pose nanti

6 comments:

Carneyz said...

Yg. X hepi tgk per'kembang'an diri-sendiri kan Kak Ret? Hehe.

anakomak said...

hahhaha betul betul!!!
mencikkk kan!
huhu....

Bondarock said...

Kenapa aku xde dlm video tu? #sentap

anakomak said...

ko x yah nak sentap! sentap!
Dah sape soh ko sampai #LEWAT!!

huh.... :p

Sis Lin said...

Kakakakah!!!
Kejadian diri sendiri, sendiri cari punca ye...

Eee seronok gilerrrr....
Nnti bukak pose, aku nak amik video ar...standby stanby...

anakomak said...

Lin,
Hahahha best kan...
DAh lama x gather2....
Pasni kena aktif buat xtvt balik laa...

Next??!